Стефановић: Вучић ускоро са Ђукановићем о смиривању тензија

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је јутрос да очекује да ће председник Александар Вучић ускоро разговарати са председником Црне Горе Милом Ђукановићем у циљу заштите српског народа у тој земљи и смиривања тензија.
nebojsa stefanovic
Фото: Tanjug/MUP

Стефановић је за РТС, након што је Вучић синоћ одржао хитан састанак са званичницима задуженим за безбедностг, а због погоршане ситуације у региону, рекао да се мора радити на томе да се врати мир и да се смање тензије, јер се тако хладне главе разговора.

"Ти разговори јесу потребни и очекујемо да ће Вучић у том циљу разговарати са Ђукановићем, како би се заштитили интереси српског народа у Црној Гори. Очекујем врло брзо тај разговор", рекао је Стефановић.

Он је казао да Србија није срећна због јучерашњих сукоба, када је младић претучен у Подгорици и додао да желе да разговарају са властима у Црној Гори како би се утврдило шта се догодило и спустиле тензије.

"Чекаћемо званичне информације, али због забринутости да је могуће да је напад етнички мотивисан, наравно да ћемо имати политичку реакцију. Али и та политичка реакција је умерена и тражи смиривање тензија и да се та ситуација промени", рекао је Стефановић.

Упитан да ли је БИА тражила податке од црногорских агенција, Стефановић је рекао да неће да коментарише конкретне мере, али да ће држава урадити свој посао у складу са политиком Александра Вучића, односно политиком мира и стабилности.

На питање да ли су Срби у Црној Гори безбедни, Стефановић је рекао да не жели да улази у квалификације без сагледавања целе ситуације.

"Не можемо да кажемо да смо задовољни развојем ситуације, кад постоји једна поломљена глава и инцидент, насиље на улици", рекао је Стефановић.

Он је навео да је синоћ на састанку председник Вучић рекао да је забринут и због уринирања на српску тробојку и изостанка реакције црногорских власти.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести