Стојковић: Ми смо јединствена појава на политичкој сцени

БЕОГРАД: Председнички кандидат Коалиције Морамо Биљана Стојковић оцењује да је та коалиција јединствена појава на српској политичкој сцени, да је победа циљ њене кандидатуре на председничким изборима, али да је свесна да би улазак опозиције у други круг био велики успех.
m
Фото: Youtube Printscreen

"Први циљ је победити, бити највећа снага у парламенту и да ова коалиција има председницу. Мислим да је то важно и за оснаживање жена за учешће у политичком и јавном животу, што, реално, нама недостаје. Наравно да је успех да опозиција дође до другог круга председничких избора, јер је то поражавајуће за овај режим. Не допада им се сама чињеница да до тога може да дође", рекла је Стојковићева која је члан Скупштине слободне Србије.

На питање кога ће подржати у другом кругу председничких избора, ако до њих дође, Стојковићева подсећа да је Коалиција Морамо потписала споразум Апел 50.

"Тим споразум смо договорили сарадњу контролора на изборним местима и наравно, опозициони кандидат који уђе у други круг, биће подржан од целе опозиције. Ту не мислимо на десничаре који су конструисана опозиција и нису ни присуствовали тим договорима", нагласила је Стојковићева.

Она истиче да је Коалиција Морамо јединствена појава на политичкој сцени, јер је чине организације које су другачије и немају лидера.

"Ми сада имамо на опозиционој политичкој сцени једну коалицију опозиционих странака, мислим на праву опозицију, а не на ону конструисану, и нас, који смо једна грађанска опција састављена од активистичких покрета. То су две различите концепције. Ми потичемо од грађана, ми смо са њима на улици", истиче Стојковићева.

Додаје да је Коалиција Морамо заступљена у целој Србији и да имају пуно чланова, али да ипак, како каже, не могу да стигну свуда јер свуда има проблема кршења људских права и еколошких проблема.
Каже да учествује на изборима јер јој је најважније да помогне
зелено-левој групацији.
"Мислим да политиком не смеју да се баве људи који немају жељу за јавним добром. Не сме на власт да дође неко ко нема такве емоције. Постали смо самодовољни и морамо то да променимо. Ја сам врло посвећена јавном добру", истиче Стојковићева.
Она наглашава да покрет Морамо чине људи са оствареним каријерама који итекако имају шта да раде и ван политике. Стојковићева је универзитетски професор, а да у покрету има пуно универзитетских професора, лекара, адвоката, привредника.

Праве левице већ дуго у Србији нема, а чини се ни превише инереса за леве идеје.

 

EUR/RSD 117.0746
Најновије вести