Столтенберг: Избећи ескалацију, Кфор је на опрезу

БРИСЕЛ: Ескалација се мора избећи, а Кфор остаје на опрезу, поручио је вечерас генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг након неуспеха преговора Београда и Приштине у Бриселу.
stoltenberg, tanjug ap
Фото: Tanjug (Fredrik Hagen/NTB via AP)

Столтенберг је на Твитеру навео да је разговарао са високим представником ЕУ за спољну политику и безбедост Жозепом Борељом и изразио разочарање јер није решен спор Београда и Приштине око регистарских таблица.

"Разговарао сам са Жозепом Борељом. Разочарани смо што није било могуће да се реши спор око регистарских таблица. Сада је време за одговорност и прагматична решења. Ескалација се мора избећи. Кфор остаје на опрезу“, навео је Столтенберг.

У Бриселу је данас одржан хитан састанак на високом нивоу у оквиру дијалога Београда и Приштине, која је најавила да ће од сутра кажњавати власнике возила српских регистарских ознака.

Борељ је најпре одвојено разговарао са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем и председником Александром Вучићем, а потом су имали и заједнички састанак.

Вучић је након састанка, рекао да није постигнут апсолутно никакав договор, а Курти је одбацио као неприхватљив предлог ЕУ да Приштина одустане од новчаног кажњавања оних који нису пререгистровали своја возила на РКС таблице, без посвећености коначном споразуму.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести