Странка Словаци напред подржава Вучића

КИСАЧ: Странка словачке националне мањине "Словаци напред!" одлучила је да подржи Александра Вучића за председника, као и његову посланичку листу на изборима 3. април, те позвала Словаке да тако и гласају.
aleksandar vucic, Tanjug/Tara Radovanović
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Како је данас саопштено, одлука је донета јединствено, а та странка позвала је све Словаке у Србији да гласају и подрже Вучића.

Ова странка је оценила да је Вучић као искусни државник заслужио место председника својим радом, пожртвованошћу за земљу, али превасходно инфраструктурним улагањима у словачку заједницу у Бачкој, Банату и Срему.

У саопштењу које је потписао председник странке Павел Сурови наводи се да на тим просторима живи више од 50.000 хиљада Словака већ 300 година у заједништву са Србима.

Као пример наведен је Кисач где је инвестирано у канализациону мрежу 1,4 милијарди динара, изграђен је пут који спаја Кисач са Футогом, а треба да започну и радови на путу Кисач-Танкосићево-Степановићево.

"Када погледамо две највеће општине Бачки Петровац и Ковачицу, али и многа мања словачка места, много ствари је урађено што је велика заслуга превасходно председника Србије Александра Вучића и Српске напредне странке која брине о словачкој братској заједници", наводи се у саопштењу.

Оцењено је и да опозиција покушава да уноси раздоре у националне заједнице и себе представе као оне који брину о Војводини, те су Словаци позвани да на ту заблуду и лаж не наседају.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести