Судски савет у Приштини суспендовао председницу Основног суда у Митровици

ПРИШТИНА: Судски савет у Приштини суспендовао је председницу Основног суда у Митровици Љиљану Стевановић због тога што је у уторак, у Београду присуствовала састанку председника Србије Александра Вучића са представницима Срба са КиМ.
1
Фото: Youtube Printscreen

Вест о суспензији Стевановићеве објавио је Судски савет (ССК), а раније је информацију о покретању дисциплинског поступка против судије потврдила Антигона Ука-Лутфиу, портпаролка Врховног суда, пренео је РТС.

Реакција Судског савета уследила је након што је косовска министарка правде Аљбуљена Хаџију, на конференцији за новинаре у Приштини позвала ССК да предузме мере према председници Основног суда у Митровици Љиљани Стевановић.

Горан Ракић: Курти не жели Србе на КиМ, жели рат

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Председник Српске листе Горан Ракић изјавио је данас за Тан‌југ поводом смене Љиљане Стевановић са места председника Основног суда у Косовској Митровици, да је Аљбин Курти показао да не жели Србе на Косову и Метохији и да жели рат.

Судски савет у Приштини суспендовао је председницу Основног суда у Митровици Љиљану Стевановић, због тога што је у уторак у Београду присуствовала састанку председника Србије Александра Вучића са представницима Срба са КиМ.

Курти: Нисам у судском савету, не знам за смену српских званиника

Косовски премијер Аљбин Курти изјавио је да му није познато да су смењени српски званичници с Косова који су присуствовали састанку са председником Србије Александром Вучићем 22. марта у Београду.

Како преноси приштинска Коха, он је такође казао да није у косовском Судском савету, али да је њихово право да одлуче о председници Основног суда у Митровици.

Судски савет у Приштини суспендовао је раније данас председницу Основног суда у Митровици Љиљану Стевановић због тога што је у уторак у Београду присуствовала састанку председника Србије Александра Вучића са представницима Срба са КиМ.

Курти тврди и да је идентификовано 10 српских десничарских екстремистичких организација чији је циљ да дестабилизују безбедносну ситуацију на Косову па је због тога најавио да ће сутра бити одржана седница косовског Савета за безбедност.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести