Уручене медаље најбољим припадницима МУП-а

БЕОГРАД: На свечаној академији поводом Дана полиције и Дана МУП-а вечерас су уручене златне, сребрне и бронзане медаље припадницима МУП-а који су се истакли у протеклих годину дана. 
1
Фото: Танјуг Димитрије Гол

Председник Србије Александар Вучић уручио је у Сава центру златну медељу за храброст Саши Радуловићу, златну медаљу за посвећеност служби Горану Јошићу и златну медаљу за заслуге Желимиру Мрдаљу.

Потредседник владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић уручио је сребрану медаљу за храброст Дејану Пауновићу, сребрну медаљу за посвећеност служби Вери Берић и сребрну медаљу за заслуге Слађану Петровићу.

Директор полиције Владимир Ребић уручио је бронзану медаљу за храброст Шаши Вучковићу, бронзану медаљу за посвећеност служби Горану Секулићу и бронзану медаљу за заслугу Ивану Барашу.

Фото: Танјуг Димитрије Гол

Стефановић:Закон надјачао криминал, ред победио безвлашће

Сви резултати Министарства унутрашњих послова јасно показују да је закон нађачао криминал, да је ред победио безвлашће, сигурност преузела примат над страхом и да је поштење савладало корупцију, поручио је вечерас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Стефановић је, на свечаној академији поводом Дана полиције и Дана МУП-а у Сава центру у Београду, истакао да је поносан на све што су припадници МУП урадили за свој народ пре пет година, када се земља суочила са поплавама које су уништиле хиљаду домова, нанеле материјалну штету и однеле људске животе.

"Храбро, посвећено и пожртвовано, не питајући ни колико сати ни дана ће бити у униформи, показали сте право лице српске полиције којој безбедност грађана на првом месту”, рекао је Стефановић.

Он је подсетио да је још тада обећао да ће мењати МУП и да ће његови припадници добити бољу опрему, нове униформе и возила, као и веће плате. 

Обележавање Дана МУП-а и Дана полиције обележено је и другим манифестацијама, а почело је данас традиционалним свечаним дефилеом чете коњаника Полицијске бригаде и полицијских оркестара Србије и Словачке Кнез Михаиловом улицом.

Припадници МУП-а на тактичко-техничком збору на Калемегдану приказали су вештине, опрему И возила која користе у раду, а грађани су имали прилику да се упознају са превентивним пројектима које спроводи Министарство и са методама рада различитих организационих јединица полиције, попут криминалистичке, хеликоптерске јединице, граничара итд.

Фото: TANJUG / DIMITRIJE GOLL

Стефановић је раније данас у Београду положио и венац на спомен-обележје у знак сећања на припаднике Министарства унутрашњих послова који су изгубили животе на дужности.

Државни секретар МУП-а Милосав Миличковић положио је венац на спомен - плочу првом министру полиције, војводи Јакову Ненадовићу, док су команданти Специјалне антитерористичке јединце и Жандармерије, Спасоје Вулевић и Дејан Луковић, положили венце на спомен-обележје на Чукур чесми.

У седишту МУП-а обележена је и слава Министарства, Света Тројица, сечењем славског колача.

У склопу обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције у наставном центру Макиш у Београду јуче је одржан турнир у малом фудбалу.

Фото: TANJUG / DIMITRIJE GOLL

Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције обележава се у знак сећања на 1862. годину, када је српска Жандармерија одиграла пресудну улогу у сукобима код београдске Чукур чесме, као и током турског бомбардовања Београда наредног дана. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести