Тачи и Помпео у Вашингтону о дијалогу БГ и ПР

ВАШИНГТОН: Председник привремених приштинских институција Хашим Тачи састао се у Вашингтону с америчким државним секретаром Мајком Помпеом с којим је, како се наводи у саопштењу објављеном на његовомсајту, разговарао о дијалогу Београда и Приштине.
Putokaz  Beograd, Priština Foto: Youtube/printcreen
Фото: Youtube Printscreen

Коначни мировни споразум између Косова и Србије значиће мир за читаву југоисточну Европу, окретање према будућности, као и развој и просперитет, наводи се у саопштењу да је Тачи рекао током разговора с Помпеом.

Како се додаје, Тачи је рекао да ће Приштина наставити да координира "сваки свој корак" са САД.

Он је, такође, пренео Помпеу "дубоку захвалност народа и косовских институција због константне подршке САД током последњих деценија".

Тачи је претходно, како се наводи у одвојеном саопштењу објављеном на његовом сајту, разговарао са замеником америчког министра одбране Дејвидом Норквистом.

Норквист је, додаје се, оценио да је витално за безбедност у југоисточној Европи да Косово што пре "постане чланица НАТО".
Тачи је рекао да је задовољан подршком САД оснивању војске Косова и затражио да се сарадња повећа још више.

Косово има своју професионлану војску, по НАТО стандардима, која је спремна да буде обухваћена у хуманитарним и мировним мисијама у свету, раме уз раме са САД, рекао је Тачи, саопштено је из његовог кабинета.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести