Тачи позвао грађане да изађу на локалне изборе у недељу 

ПРИШТИНА:  Косовски председник Хашим Тачи позваво је данас све грађане, без обзира на њихову политичку опредељеност, да изађу у недељу, 22. октобра, на локалне изборе и искористе своје демократско право. 
taci, tanjug
Фото: Танјуг

Тачи је поручио да је масовни излазак на изоре значи дефинисање рада локалних самуправа у наредне четири године и да ову пилику, како је рекао, треба да искористи сваки грађанин, у свакој општини, широм Косова.

"Ово је прилика да слободно бирамо, у мирном и демократском процесу, који ће надгледати међународни предствници", рекао је Тачи и додао да грађани на тај начин постају учесници у доношењу одлука о општинским управама и побољшавању њиховог рада у градовима и селима.

Он је рекао и да су косовске институције спремне за изборни процес и позвао све партије, безбедносне институције, правосуђе и међународне посматраче да подрже несметано одвијање изборног процеса.

Навео је и да грађани Косова ни на овим изборима не треба да дозволе било какве злоупотребе и повреде изборног процеса, који, како је рекао, треба да буде у складу са демократским стандардима.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести