Тачи: Споразум са Београдом ће бити потписан у Белој кући 

ПРИШТИНА: Председник привремених приштинских институција, Хашим Тачи, рекао је данас да ће свеобухватни споразум о нормализацији односа са Београдом бити потписан у Белој кући у присуству америчког председника Доналда Трампа. 
taci, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

"Нема дилеме о томе да ли САД то подржавају или не, споразум ће бити финализован у Белој кући у присуству најмоћнијег свјетског државника, Доналда Трумпа", рекао је Тачи на годишњој конференцији за новинаре, пренела је Бота сот.

Упитан да коментарише изјаву саветника у његовом кабинету, Бекима Чолакуа, који је раније данас рекао да би Приштина требало да размотри привремено укидање мере о 100 одсто увећаним таксама на робу из Србије, Тачи је рекао да не коментарише изјаве својих саветника.

Како је пренела Бота сот онлајн Тачи неће бити у Бриселу, 8. јануара. 

Тада ће, како се наводи, бити на Брезовици на скијању, а у Брисел на састанак са представницима ЕУ, отпутоваће само тим за дијалог.

Званично је саопштено да ће тим за дијалог са Београдом, 8. јануара отпутовати у Брисел, где ће се састати са представницима ЕУ, а очекује се да ће им бити представљене теме које је Приштина предвидела у наставку дијалога.

"Преговарачки тим се сложио с мојим предлогом да 8. јануара буду у Бриселу, а ја на Брезовици на скијању", рекао је Тачи, пише Бота сот.

Казао је да тим има његово пуно поверење и очекује да ће споразум са Београдом, како је рекао, бити уравнотежен.

EUR/RSD 117.1990
Најновије вести