Тадић: Ђуришић и Константиновић практично напустили СДС

БЕОГРАД: Оног тренутка када су мимо одлуке странке ушли у покрет "Србија21" функционери Социјалдемократске странке Марко Ђуришић и Ненад Константиновић практично су напустили СДС, каже лидер партије Борис Тадић, и додаје да ће одлука о њиховом формалном статусу бити донета у складу са статутом странке.
boris tadic
Фото: Tanjug (M. Marković, arhiva)

Тадић за лист Данас тврди да формирање организације "Србија21" подстице председник Србије, а навео је и да је поменутој двојици функционера саопштио "да је њихова идеја да ће се против Вучића борити приступањем организацији чије формирање подстиче управо Вучић, бесмислена".

Важно је да наша јавност буде упозната са апсурдношћу деловања те организације, нагласио је бивши председник Србије.
Он је напоменуо да је СДС још на Главном одбору прошле године донела одлуку о бојкоту, а да ће о начину учествовања у кампањи бојкота донети одлуку на органима странке.

Тадић сматра да излазак на локалне изборе не мора нужно да "ослаби" идеју бојкота, али не ако се изађе само у неким општинама.

Аргументе удружења "1од5 милиона" за престанак бојкота и излазак на изборе јер посланици опозиције нису спровели бојкот оценио је као "смешне" и сматра да их је на то определила одлука о смањењу цензуса.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести