Тадић: Кнежевићеве неистине, нисмо преговарали о коалицији са СПС

БЕОГРАД: Лидер Социјалдемократске странке Борис Тадић демантовао је да је председник Атлас групе Душко Кнежевић био код њега 2008. на састанку са Милутином Мркоњићем у вези формирања коалиције са СПС.
boris tadic
Фото: Tanjug (M. Marković, arhiva)

Осим изошења те неистине, Кнежевић тврди да је на том наводном састанку био "по Ђукановићевом задатку, како би ДС направио коалицију са СПС", чиме отворено признаје намеру (председника Црне Горе) Мила Ђукановића да се меша у унутрашњу политику друге државе, навео је Тадић у саопштењу.

Он тврди да свакако није преговарао формирање коалиције са Кнежевићем и да је с Мркоњићем разговарао тек када је договорена коалиција и то о стратешком аспекту изградње инфраструктуре у Србији и на тим састанцима он је као потпредседник странке учествовао са Дачићем, а не са Ђукановићевим тајним изасланицима.

Иако током протеклих година многи попут Кнежевића покушавају да подигну себи цену неистинитима тврдњама како су учествовали у формирању те коалиције, истина је да сам о томе преговарао једино са Ивицом Дачићем и да нико други није имао утицаја на доношење те одлуке, осим нас двојице као председника странака, навео је Тадић.

Ово је једина истина, напомиње Тадић, "иако је данас згодно градити однос са новом влашћу на темељу тврдњи да вас је бивша прогањала".

Тадић наводи да Кнежевић нити је био прогањан, нити се, како је рекао, "икада бавио тим човеком" и да Кнежевић потпуно излишно покушава да га уплете у његов сукоб са својим "политичким и финансијским пајташем Милом Ђукановићем".

Пошто Кнежевић сам у овој изјави признаје да је човек који делује по налозима и задацима, поставља се питање по чијем налогу сада износи ове неистине и са којим циљем, закључио је Тадић.

Подсетимо, Кнежевић је недавно изјавио да је у једној вили у Ужичкој у Београду, био заједно са Милутином Мркоњићем, Борисом Тадићем и Микијем Ракићем, по Ђукановићевом задатаку, како би СПС направио коалицију са ДС, да, наводно, Коштуница више не би био премијер.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести