Тадић: Опозицији треба јединствена одлука

БЕОГРАД: Председник Социјалдемократске странке (СДС) и некадашњи шеф државе Борис Тадић изјавио је данас да се он не залаже ни за бојкот нити за излазак на изборе, већ за - јединствену одлуку.
tadic Boris RHA
Фото: Dnevnik.rs

„Мислим да, пре свега, треба донети јединствену одлуку. Не избегавам одговор, већ мислим да је важније од тога да ли ће неке странке изабрати изборе или бојкот, важније да имамо јединствену одлуку - да или идемо на изборе или идемо у бојкот”, рекао је Тадић за Н1.

„Против Српске напредне странке (СНС) која, наводи Тадић, има утицај и у РЕМ и у Уставном суду, морате се борити јединствено.

Када имате таквог противника, ви морате да имате јединствену опозицију. Сада странке морају да се уједине. Ако идемо у бојкот - идемо уједињени, ако идемо на парламентарне или на локалне изборе - ај'мо да идемо уједињену. Ниједан мој предлог, лидери опозиције нису прихватили”, указао је лидер СДС.

Тадић је нагласио и да су они, који су "највише крали у Демократској странци", постали сарадници Александра Вучића.

„Погледајте у садашњој власти колико их има из ДС - Ана Брнабић, Синиша Мали...сви су прешли у СНС, јер је то њихово братство. Сада се у СНС поткрадају читави сектори, један украде сектор фармакоиндустрије, један део пољопривредног сектора...Тако Вучић мисли да влада деценијама”, сматра Тадић.

„Опозицији су, додаје он, потребне мале победе, на локалу.

Победе на локалу су од одлучујућег значаја. Ми сада видимо само Шабац и Параћин, али они сами не могу да направе ту промену, тај коперникански обрт, потребне су веће победе. Зашто не и Врачар, зашто не и Нови Београд, шта је са Старим градом, Савским венцом, ста је са Нишом, Ужицем, Новим Садом, упитао је Тадић и додао да су "те мале победе могуће".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести