Тарзан Милошевић: Спустити тензије у Србији

ПОДГОРИЦА: Амбасадор Црне Горе у  Србији Тарзан Милошевић изјавио је данас да очекује од ауторитета и медија у Србији да спусте тензије поводом актуелних дешавања након усвајања Закона о слободи вероисповијести или уверења.
1
Фото: Youtube Printscreen

Он је оценио је да се политичари морају уздржати од оштре реторике и водити рачуна какве поруке шаљу, као и да је потребно заједно промовисати позитивне, а не негативне стране међусобних односа.

"Дијалог представља најбоље решење и треба уложити напоре у корист онога што радимо заједнички са Србијом као важним спољнотрговинским партнером, са којим имамо добре економске односе, заједничке пројекте и регионалне иницијативе, као и интензивну сарадњу на плану европских интеграција", рекао је амбасадор Милошевић у интервјуу за Мондо и додао да жеља и енергија код Црне Горе постоји.

Он је нагласио да Влада Црне Горе на челу са премијером Душком Марковићем настоји да води политику која ће допринијети стабилности региона, а добросуседски односи су један од три стуба те спољне политике.

Иако су односи тренутно оптерећени, Црна Гора остаје посвећена развоју добросуседских односа са Републиком Србијом, који су утемељени на реалним интересима, економској, географској и политичкој упућености једних на друге, навео је Милошевић.

Он је нагласио да у капацитету дипломатског представника Црне Горе, пријатељске, али самосталне, независне и признате државе, чинити све за максимално могуће унапређење односа са Србијом. Додао је да од званичног Београда очекује да препозна и подржи не само његово ангажовање, него све оно позитивно што долази и од Црне Горе и од црногорског народа.

Коментаришући захтјеве да се прогласи “персоном нон грата”, као и изјаве усмерене против њега лично и представника власти у Црној Гори, амбасадор Милошевић је нагласио да “није ни мало пријатно када чујете да неко напада вашу државу, званичнике и добар дио грађана, а нарочито није ни мало пријатно кад то долази од неког кога сматрате блиским.

"Те пароле, ружне поруке и поступци дошле су као продукт неиформисаности, недобронамерности појединих људи и субјеката и несхваћених порука које су као вртлог усисале сву дотадашњу добронамерност у односима две државе", оценио је Милошевић.

 

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести