Тегелтија: Одмах укинути Инцков закон

САРАЈЕВО: Председавајући Савета министара Зоран Тегелтија разговарао је данас у Сарајеву са специјалним изаслаником Владе Уједињеног Краљевства Тариком Махмудом Ахмадом, којег је упознао са тренутном политичком ситуацијом у БиХ и изнео став да је потребно одмах укинути наметнуту одлуку бившег високог представника Валентина Инцка и тиме створити претпоставке за нормално функционисање свих институција.
s
Фото: Youtube Printscreen

Реч је о тзв. "Инцковом закону" о забрани и санкционисану негирања Сребренице.

Тегелтија је такође посебно нагласио да је доношење било каквих санкција према било коме у БиХ непотребно и да је потребно охрабрити унутрашњи договор политичких представника како би се превазишла тренутна ситуација на корист свих у БиХ, саопштено је из Савета министара.

Током сусрета разговарано је и о модалитетима спровођења Конвенције УН против тортуре и других сурових, нељудских или понижавајућих казни и поступака.

Тегелтија је рекао да питања и обавезе које произилазе из међународних конвенције у БиХ треба решавати континуираним дијалогом и договором у складу са уставним овлаштењима.

Тегелтија је оценио да су политички односи БиХ и Уједињеног Краљевства добри и пријатељски, као и да је отворен простор за јачање економске сарадње.

Истакао је интерес БиХ за економским повезивањем две државе након што је Уједињено Краљевство изашло из Европске уније, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести