Тепић: Избори са фер условима, или их уопште неће бити

БЕОГРАД: Избора ће бити са минимално фер и демократским условима, или их неће бити, изјавила је данас потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић.
marinika tepic yt
Фото: Youtube Printscreen

"Усагласили смо са свим партенерима два правца, послаћемо евроколегама наше примедбе како би споразум имао и извршни значај, а не само дијагностички. Наши закони су солидно штиво, али се не поштују и злоупотребљавају, не јер нешто не пише, него што се најбруталније гази“, навела је Тепић.

Она је за Н1 објаснила да се примедбе односе на одговорност јавних сервиса и смањење притиска на бираче, поготово запослених у јавном сектору.

„Надамо се да је ово последња прилика да дијалогом спасимо што се спасти може за фер и поштене изборе. Ми желимо на изборе“, казала је Тепић. Како је рекла, не жели да анестезира тежину проблема, али једно пише у закону, а исто се не примењује.

Према њеним речима, проблем документа о међустраначком дијалогу уз посредовање ЕУ јесте у томе што је све у кондиционалу. Уз то Тепић сматра да је инсистирано да се у дијалог укључи Европски парламент, јер ништа не гарантује да ће власт поштовати договорено.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести