Тепић: Припремљена уредба за приватизацију наменске индустрије

БЕОГРАД: Посланица Странке слободе и правде Мариника Тепић данас се на конференцији за медије , у холу скупштине, поново бавила темом оружја и наменске индустрије и изнела тврдњу да се припрема приватизације наменске индустрије.
marinika tepić fonet
Фото: FoNet

Тепић се позвала на документ који је показала новинарима, а за који каже, да је предлог ''Уредбе о групацији одбрамбене индустрије Србије'' који треба да приватизује намеску индустрију Србије.

Према њеним речима, тај документ је начин да се све фабрике наменске индустрије интегришу у једну, "звану групацију одбрамене индустрије Србије", којом би, тврди, управљала влада и "тако би се централизовала трговина оружјем у рукама људи из СНС".

Такође, наводи да одређени чланови предлога уредбе прецизирају да та групација не треба да се региструје као правно лице и да не треба да буде препозната као регистрована, али , напомиње, да влада њиме управља као својим централизованим предузећем

Она тврди да ће тако бити уништен СДПР и да ће наменска индустрија бити претворена у зависника од приватних брокера односно трговаца наоружања и војном опремом блиских власти.

Тепић тврди да у образложењу предлога уредбе пише да треба да се донесе по хитном поступку јер могу наступити штетне последнице по безбендост земеље а да је циљ да се на мала врата, кроз приватне брокере блиске СНС, приватизује наменска индустрија.

Она је данас показала новинарима још један документ за који тврди да показује да иза извоза мина који су завршили у Украјину стоји високи фунционер СНС Милорад Мићо Пушица управо "као и да је пољска фирма Натан односно наша фирма Техноремонт, коју он ту представља, била само проточни бојлер".

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести