Трифуновић: Не повлачим се из ПСГ-а

БЕОГРАД: Председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић изјавио је да се не повлачи из покрета, да се кандидује за председништво странке, а да Павле Грбовић, као једини кандидат за председника ПСГ, има и његову и подршку чланова Покрета.
sergej
Фото: Танјуг/ Тања Валић

Ја ћу се кандидовати за Председништво, препустићу Грбовићу (место председника). Питао сам га само ''је л'' знаш у ста улазиш''? Он је рекао исто што и ја раније - ''скочићу ласту, па ћу да видим колико доле има воде''. Али тако се постаје играч, рекао је Трифуновић за Танјуг.

Трифуновић је казао да је раније између њих двојице било "џентлменског договора" да се обојица кандидују на изборној скупштини, али, по Статуту покрета, каже, онај који изгуби нема право да се кандидује за Председништво, односно не може да се кандидује за две функције истовремено.

Ја сам рекао ''океј, ево ја ћу да повучем кандидатуру'', али хоћу да се кандидујем за Председништво због себе, јер дубуко верујем у идеју, и јер не желим да изневерим људе који су дошли због мене, објашњава Трифуновић како је дошло до тога да не буде кандидат за председника ПСГ-а.

Скупштина ПСГ-а је заказана за 27. септембар.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести