Трифуновић: ПСГ излази на изборе, очекујем фантастичан резултат

БЕОГРАД: Покрет слободних грађана (ПСГ) донео је одлуку да учествује на изборима 21. јуна и то самостално, изјавио је данас председник ПСГ Сергеј Трифуновић.
sergej trifunovic
Фото: Tanjug/ Zoran Žestić

Он је рекао да су изборни услови шест пута гори него пре, али да изборни услови код Александра Вучића никада неће бити бољи.

Трифуновић је рекао да очекује фантастичан резултат.

Он је истакао да је борба неопходна на сваком месту, а аплаузум прокоментарисао данашњи потез Бошка Обрадовића и додао да је то једини вид борбе који он види.

"Тако ћемо их цепати када уђемо у Скупштину", рекао је Трифуновић и додао да не дозвољава да парламент буде "прћија Маје Гојковић".

Он је рекао да ће ући у тај свињац и урлати у име обесправљених и да жели да буде сметња власти на сваком кораку и да жели да му посланици образложе зашто су гласали против закона о лечењу деце.

Трифуновић је рекао да ће изаћи на локалне и парламентарне изборе, а да је питање да ли ће ПСГ успети да прикупи потписе и да Вучић неће помагати иако је то био спреман зимус.

Он је рекао да у политици треба пратити моментум и да мисли да је агенда бојкота пасе.

Трифуновић је рекао да није било лако донети одлуку о бојкоту, али да га за неколико месеци нико није уверио шта у бојкоти треба да се деси.

"На сва моја питања очекивала се техничка влада као у Македонији, дочек ванземаљаца и тако даље", рекао је Трифуновић и додао да су и 1996. и 2000. бранили изборе који су покрадени.

Трифуновић је рекао да неће разговарати са УДС, ЛДП, ЛСВ, СПС, али да може да разговара са Зораном Живковићем који је часна опозиција, а да неће разговарати са људима који су са Вучићем у коалицији.

Он је рекао да не може да каже ко још разматра да изађе на изборе, али да је могућа заједничка листа на локалу са некима из СЗС.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести