Турковић: Вучић да се одмах огради од изјаве Вулина

САРАЈЕВО:  Министарка спољних послова у Савету министара БиХ Бисера Турковић сматра да би председник Србије Александар Вучић требало "одмах" да се огради од изјава председника Покрета социјалиста Александра Вулина о "уједињењу српског света", а ако, како каже, то не учини "само ће потврдити да је његова и званична политика Србије рушење Дејтонског мировног споразума, која има за циљ припајање делове БиХ".
vulin
Фото: Танјуг (видео)

Турковић сматра да је Вулинова изјава којом је, како тврди, децидно рекао да уједињење Срба значи јединствену државу, "флагрантно кршење Дејтонског мировног споразума, дестабилизација целог региона Западног Балкана и злослутна претња грађанима БиХ који су се пре 26 година бранили од агресије и геноцида".

Према Турковићевој оваква Вулинова изјава чини, како наводи, апсолутно бесмисленим све изјаве и политике предсједника Вучића, у којима тврди да Србија жели мир и добросуседске односе с Босном и Херцеговином".

"Напротив, Вулинове изјаве су најбољи показатељ одакле долази дестабилизација региона и блокаде и опструкције европског пута Босне и Херцеговине, али и осталих држава региона. Босна и Херцеговина ће с Вулиновим изјавама упознати званично све државе које су гаранти Дејтонског мировног споразума и Управни одбор Света за имплементацију мира", навела је она, пренео је сарајевски портал Кликс.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести