У Бијељини, Брчком и Тузли осванули плакати о подељеној БиХ

БАЊАЛУКА/САРАЈЕВО: У Бијељини, Брчком и Тузли данас су осванули непотписани плакати о подели БиХ, на којима је ћирилицом и латиницом написано "Подела за коју се боримо".
b
Фото: Youtube printscreen/ N1

На плакатима је исцртана карта БиХ на којој је уздужна линија која је дели. МУП Тузланског кантона саопштио је да је полиција јутрос приликом обиласка терена уочила плакате подељене БиХ и изузела их са више локација.

Не зна се ко стоји иза постављања ових плаката. Федерални медији наводе да је то плакат подељене БиХ између Србије и Хрватске, према договору Цветковић-Мачек из августа 1939. године.

"О догађају је обавештен кантонални тужилац, по чијим упутствима полицијски службеници предузимају потребне мере и радње у циљу идентификације особа које су поставиле плакате", потврђено је из Управе полиције МУП-а ТК за сарајевски портал Кликс.

Оно што се може приметити, пише портал, је да су аутори плаката, можете погледати овде  извесно циљано бирали градове у којима ће осванути плакати, с обзиром на то да је реч о Тузли која је у Федерацији БиХ, Бијељини у Републици Српској те Брчко дистрикту.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести