У Митровици се гради дистрибутивни центар вредан шест милиона евра

У Сремској Митровици је започета изградња логистичко- дистрибутивног центра компаније „Ките” д. о. о., инвестиција вредна шест милиона евра, коју је обишла и градоначелница Сремске Митровице Светлана Миловановић са сарадницима, и изразила задовољство због још једне инвестиције на територији града. Центар треба да почне да ради крајем идуће године.
1

Компанија „Ките”, која је овлашћени увозник, дистрибутер и сервисер бренда „Yон Дир”, одлично се показала међу домаћим пољопривредницима у последње четири године, колико послује у Србији, а сличан логистичко-дистрибутивни центар отворен је у Бачкој Тополи прошле године, о чему је „Дневник” већ писао, а у плану је да их у Војводини буде пет.

Градоначелница Сремске Митровице каже за наш лист да је инвестиција компаније „Ките” од вишеструког значаја због великог броја пољопривредника који послују на територији града, али и у региону Сремске Митровице, где ће се и наћи једна од три тачке у Србији за развој тог бренда.

– Том инвестицијом ће и квалитет пољопривредне производње митровачких ратара бити подигнут на највиши ниво јер ће се у едукативном центру преносити све најмодерније знање из области пољопривреде – каже Светлана Миловановић.

Фото: Dnevnik.rs

Она додаје да ће у првој фази бити запослено шест радника, а када се пројекат потпуно реализује, 40 људи.

- Кад је реч о инвеститорима, страним и домаћим, за сада их је око 20, с тенденцијом повећања тог броја када се уради нова индустријска зона „Север 3”, коју такође планирамо да уредимо у наредном периоду.


У Сремској Митровици место едукације

Директор компаније „Ките” наводи да у првој фази изградње желе да изграде комплекс објеката с више од 1.000 квадратних метара, у чијем саставу ће бити канцеларије, изложбени салон, сервисне линије и затворена складишта. У оквиру комплекса биће и отворени изложбени плато, површине готово 5.000 квадрата, за излагање и складиштење великих машина.

– Отварањем дистрибутивних центара компанија жели да створи и навику корисника да довозе пољопривредне машине у сервисни центар, који ће бити опремљен савременом дијагностичком и потребном радионичком опремом и алатима. Уједно, то ће бити и едукативни центар за кориснике пољопривредних машина – напомиње директор компаније.


Генерални директор „Китеа” у Србији Имре Киш каже да компанија заступа многе светске брендове, међу којима је најпознатији „Yон Дир”.

– Компанија у Србији је заступник компаније из Мађарске – каже Имре Киш. – Наша компанија је на самом почетку рада запослила 14 радника, данас их је 80 и намера је да се број запослених константно повећава с тенденцијом сталног ширења и раста компаније. У Сремској Митровици ће у прво време радити шест запослених и тај број ће временом расти.

Дистрибутивни центар, који ће се простирати на 2,1 хектара, и чија је изградња управо почела, намењен најпре корисницима машина и пољопривредницима у региону Срема(Генерални директор „Китеа” у Србији Имре Киш)

Продаја и сервис оновна делатност компаније

Генерални директор „Китеа” у Србији Имре Киш каже да основну делатност компаније чине продаја и сервис пољопривредне механизације, продаја моторних уља и мазива, семена, минералних хранива, средстава за заштиту биља и снадбевање оригиналним резервним деловима.

– Продајни програм који нуди компанија „Ките” је обиман и разноврстан, а чине га лидери квалитета светског тржишта. Осим најпопуларнијег и вероватно највећег произвођача пољопривредне механизације на свету „Yона Дира”, ту су још и производне линије компанија ЈБЦ, „Кун”, „Јоскин”, ЛКТ, „Алпего”, „Заго”, „Дегенхарт”, „Грасдорф”, „Рабе”, „Сиптек”, „Кук & сон” – наводи Киш.


Он наводи да је дистрибутивни центар, који ће се простирати на 2,1 хектара, и чија је изградња управо почела, намењен најпре корисницима машина и пољопривредницима у региону Срема.

Геостратешка позиција том центру даје и већи значај јер треба да буде и веза, као и подршка фирми „Ките БХ” д. о. о. у Бијељини, која је почела пословање у првом кварталу ове године. 

– Дистрибутивни центар у Сремској Митровици биће организован тако да, осим изложбеног салона и продаје машина, садржи и складиште резервних делова, у чијој понуди ће значајан удео имати и они намењени за старије „Џон дир” тракторе, који су доста заступљени на овом терену – каже директор компаније „Ките”. – Такође, у другој фази изградње, која је планирана за наредни период, у плану је изградња складишта агрономских репроматеријала – семена, вештачког ђубрива и средстава за заштиту биља, на више од 25.000 квадратних метара.

Инвестиција компаније „Ките” од вишеструког значаја због великог броја пољопривредника који послују на територији града, али и у региону Сремске Митровице(градоначелница Светлана Миловановић)

Седиште компаније биће на Ченеју

Тренутно седиште компаније „Ките” је у Новом Саду, а у плану је пресељење на Ченеј идуће године, у објекте чија је изградња већ почела. Површина планираног грађевинског комплекса износи један хектар, а изграђених објеката око 1.700 квадрата. У оквиру тог пројекта биће изграђена централна пословна зграда, централни изложбени салон за комерцијалне сврхе, сервисне линије, затворена складишта и други пратећи објекти. На том месту желе да формирају центар за едукацију, пружање професионалних услуга, усавршавање запослених и клијената, обучавање клијената за руковање машинама…


Компанија „Ките”, која је овлашћени увозник, дистрибутер и сервисер бренда „Џон Дир”

Посао пројектовања и изградње дистрибутивног центра поверен је компанији „Порт експрес” д. о. о. из Бачке Тополе, која је понудила најбоље услове на тендеру за избор извођача радова, са сарадницима и кооперантима, од којих су неки из Сремске Митровице.

– Желимо да се захвалимо општини Сремска Митровица која нас је препознала као поузданог партнера. Општина је учинила велике напоре да, и поред потешкоћа у раду, с којима смо се сви суочили услед пандемије, исходујемо све потребне сагласности и дозволе за градњу у задатом року – каже Киш, и позива и друге компаније да отворе своја представнишвта у Сремској Митровици да би заједно радили на даљем развоју тог града.

Маша Стакић
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести