Уједињена ДС: Испуњење наших услова, па померање избора

БЕОГРАД: Уједињена ДС саопштила је да, иако буде учествовала у разговорима власти и опозиције у којима би посредничку улогу преузели представници ЕП, неће одустати од захтева да се поштује рок од минимум девет месеци, од евентуалног прихватања захтева опозиције до одржавања избора.
ds, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

То значи да је једини начин да учествују на предстојећим изборима, осим усвајања њихових захтева, померање рока за одржавање избора на законом предвиђен начин, објашњено је у саопштењу Председништва Уједињене ДС.

То је, додају, у складу са одлуком коју су они донели на седници Главног одбора, по којој је, подсећају, бојкот избора на пролеће дефинитиван, јер је до њиховог одржавања немогуће,како кажу, испунити њихове рокове.

Понављају став да је то што је ЕУ прихватила посредничку улогу добро, али наводе да је иницијатива дошла прекасно за изборе на пролеће.

Додају да ће дефинитивну одлуку о учешћу у дијалогу донети када, како кажу, буде јасније шта тачно дијалог опозиције и власти уз посредовање ЕУ подразумева и након разговора са остатком опозиције, како би и по том питању наступили са јединственим ставом.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести