Уколико се докаже Јуткина кривица биће искључен из СНС-а

БЕОГРАД: Уколико се докаже да је председник општине Брус Милутин Јеличић Јутка крив и да су оптужбе изнете на његов рачун тачне, биће искључен из Српске напредне странке, изјавио је председник Извршног одбора СНС-а Дарко Глишић.
jutka jutjub
Фото: Youtube Printscreen

Он је најавио да ће се о случају председника општине Брус странка изјаснити до краја маја.

"Оптужбе које су изнете на терет Милутина Јеличића су тешке и пред њим је тежак период да докаже да ли заиста има истине у томе. Уколико се испостави да постоји трунка истине у ономе што се њему ставља као терет он је недостојан да буде члан СНС и истог момента ће бити искључен", рекао је Глишић за ТВ Прва.

Подсећа да оптужбе на Јеличићев рачун датирају из периода када он није био члан СНС-а и да странка не би прихватила његово аплицирање за чланство док не докаже да ли је то истина или не. 

"Наредних месец дана сачекаћемо епилог читаве те афере, чекамо да надлежуни органи испитају све појединости, да бисмо ми могли да заузмемо свој коначан став. Свакако као странка не трпимо да у нашим редовима буде неко ко је склон насиљу, мобингу. Не само Јеличића него и раније Спасковског", појаснио је он.

Упитан да ли је задовољан радом градоначелника Крагујевца Радомира Николића он је рекао да не полемише са члановима странке преко медија и да све што има да каже у смислу резултат или замерки ради то на страначким оргханима. 

"Радимо детаљну анализу, проверавамо сваки навод. Тридимо се на што поштенији и јаснији начин анализирамо рад сваког нашег представника у локалној самоуправи . То није посао који може да се обави за дана или ноћ", рекао је председник ИО СНС.

Он је додао да у неколико локалних самоуправа постоје проблеми и да су незадовољни радом појединих чланова СНС-а који су на челу тих локалних самоуправа јер не постижу резултате који су у корак са државним.

Говорећи о раду министара у Влади Србије, он је рекао да је добро проверити "пролазно време" када је у питању спровођење програма на основу ког је добијено поверење грађана Србије. 

"МИ ћемо направити једну анализу рада унутар Владе Србије поготову оних министара који су предложени од СНС. Чланство у СНС је подршка политрици, а не улазница или заштита од било чега", нагласио је Глишић.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести