Уручено осам милиона динара субвенција за 15 општина у Војводини

НОВИ САД: Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, уручио је данас уговоре вредне осам милиона динара, предстваницима 15 општина за суфинансирање пројеката за унапређење радних и управљачких капацитета у јединицама локалне самоуправе и  суфинансирање пројеката јединица локалних самоуправа стратешког значаја у области регионалног развоја.
s
Фото: Покрајинска влада

Бјелић је рекао да су субвенције у вредности од око 3,5 милиона динара усмерене су за унапређење радних и управљачких капацитета 10 општина АП  Војводине, а локалне самоуправе које су оствариле права на ова средства допринеће успостављању нових услужних центара те подстицању развоја у управљању  администрацијом, пословима комуналне делатности и механизмима за ефикасно учешће грађана у пословима  јавног сектора.

Преостала средства у изнсу 4,5 милиона динара усмерена су за суфинансирање статешких пројеката регионалног развоја у седам војвођанских општина с циљем подстицања развојне политике планирања и координације свих нивоа власти те јачања институционалног оквира за спровођење регионалне политике.

Бјелић је обраћајићи се корисницима напоменуо да комуникација између Покрајинске владе и представника локалних самопурава не сме бити једносмерна те да је Секертаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самопураву на располагању да буде у свакодневној комуникацији са локалним самопуравама као и  да је неопходно да предстваници локалних самопурава укажу на приоритете и потребе њихових система.

Ресорни секретар нагласио је да ће Секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу током наредне године наставити са расписивањем конкурса већ од фебруара месеца  и да ће корисници моћи да конкуришу током целе године.

Средства су по основу да конкурса добиле општине: Чока, Бачки Петровац, Србобран, Житиште, Бач, Сомбор, Беочин, Кањижа, Темерин и Панчево, Оџаци, Нови Кнежевац, Тител, Бела Црква, и Шид, саопштено је из Покрајинске владе.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести