ВУЧИЋ У ОБРАЋАЊУ НАЦИЈИ ПОКАЗАО КАКО ИЗГЛЕДАЈУ НАПАДИ НА СРБИЈУ Нашу земљу покушавају да руше они којима не одговара да буде независна

Председник Србије Александар Вучић обраћа се нацији и говориће о свим важним темама.
1
Фото: Printscreen/TV Happy

Како је најављено, председник Вучић ће у емисији "Ћирилица" на ТВ Happy говорити о ситуацији на Косову и Метохији, притисцима на Србију, великим пројектима и многим другим питањима од националног значаја.

О Скупштини

"На нашој листи најстарији је Стојан Раденовић, један од најцитиранијих људи на свету. Сутра ће тај Стојан Раденовић покушати да председава. Диван човек, понос Србије. А онда ће да му изађе један који у Трстенику није могао разред да заврши да му виче: 'Лопове'. Замислите тај парадокс да човек који је с тастом пљачкао по Трстенику једном Стојану Раденовићу да говори да је лопов и битанга. Кад тако поставите ствари, разумете сав бесмисао".

О папирима страних тајних служби

"Оно што сам видео у папирима њихових тајних служби: Вучић толерише Додика и РС. Чуј, толерише?! Никад никоме нисмо стали на жуљ никоме у БиХ. Кажу био ручни ракетни бацач код Срба на КиМ. Ставрно? А у складу са којом правном нормом сте ви њима дали 'барјактаре'? Баш ме брига што ти сматраш Косово независном државом. Ја се позивам на Повељу УН, ону исту на коју се ти позиваш кад говориш о Украјини. И онда Вучић проблем".

"Не дамо да се Срби окрећу против Срба".

"Не морам да будем сагласан с оним што ради Додик, али никад ништа лоше од мене неће чути. Јер тако раде одговорни људи".

Фото: Printscreen/TV Happy

О Бањској

"Да се вратимо на Бањску. Што мрзите свој народ? Постоје кривична дела и одговараће. Зашто бих ја водио хајку на те људе с обзиром на то да то већ раде по свету. Они су то узели јер су се осећали беспомоћним да било шта друго ураде".

"Ја сам три ноћи имао састанке с њима, били су Радојичић, Симић и још десетак момака. Кажу ми у лице да не верују Американцима и Европљанима, а ја њима кажем да морам да им верујем јер немам коме другоме, јер су они на терену. Они су потписом гарантовали да Албанци неће хапсити никога ко је био на барикадама. И кад су потписали, три месеца касније почела су хапшења. Можете да замислите моју муку".

"И кад сам био под највећим притисцима нисам пљунуо на образ држави. Рекли су да ће ми пашти глава због Бањске. Па нек падне, али та глава нешто вреди. Мени је важно да Србија не пати и да нема санкција. Знате колико се ја секирам за то шта ће да пишу?

"Србија ће имати 100 милијарди евра до 2027. године. Па направите то. И данас Србија штрчи".


Резолуцијом се поручује да Србија није слободна, суверена, независна

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да опозиција, позивањем на резолуцију Европског парламента у Србији, поручује да Србија није слободна, суверена, независна земља и да би њом требало да управљају Шидери, Шенах, Виола фон Крамон.

Он је за ТВ Хепи подсетио да је фон Крамон, уједно и највећи лобиста Албанаца, известилац за тзв. Косово која се бави остатком Србије.

Ако то људи не виде што бих ја превише бринуо. Мислим да људи виде све и разумеју и да је идеја о слободарској Србији све јача. Ретко говоримо о дивним људима који би да граде земљу, рекао је Вучић.


О покушајима рушења Србије

"За грађане Србије је битно да знају. Сва ова хајка која се против Србије спроводи у иностранству, од батинашког Гардијана, до тога када Бајден да изјаву, који је увек добро припремљен, иако људи свашта о њему причају, и каже да верују да ће ако пусте да Украјина изгуби од Русије, уместо да каже шта ће бити с Балтиком, он каже Балканом. Сваком се деси да погреши, али следећег дана у Билду изађе моја слика с Путином и каже: Да ли је на ово Бајден мислио? И наводе да ли је то доказ да ће Вучић да изазове рат на Балкану. А у тексту ништа".

"У Франкфуртер Алгемане Цајтунг данас кажу да је Вучић фасциниран оним што је Азербејџан урадио у Нагорно Карабагу и да зато појачава војску. На чему је то засновано? Ни на чему".

"Они сви то раде заједно не би ли рушили Србију".

Фото: Printscreen/TV Happy

Потом је председник изашао за таблу.

"Потребна вам је превласт у вазуху - то је новац. Потребна вам је пешадија - то је стање на терену. Потребна вам је артиљерија - то су медији".

"Новац долази са три стране - из великих сила, из регионалних земаља које имају интерес да утичу на слабљење Србије, и из различитих политичких кругова и невладиних сектора".

"Пешадија иде на следећи начин - наоружавање Албанаца, разоружавање Срба и деловање на политичке партије како у централној Србији тако и на КиМ".

"Медији - светски, регионални, на Косову и Метохији, подељено на српске и албанске".

"Најважнију су тенкови и артиљерија - а то су медији, који данима лажу како ћемо да нападнемо неког, какви су нам били избори... Увек имате концентрисану ракетну паљбу - туци по Вучићу сваки дан".

"Нападају ме што чувам и штитим Србију".

Фото: Printscreen/TV Happy

"Циљ је само један - рушење Србије и признање независности Косова".

"За војни рок је око 48 одсто, против 32 одсто, а од тих који ни 100 дана не би дали за своју земљу, чак 54 одсто сматра да Србија треба оштрије да реагује. То је једна од парадоксалних ситуација".

"Данас је предат захтев и искрено не верујем да ће сазвати седницу Савета безбедности".

Председник је рекао да је лично писао или ће тек написати писма Бајдену, фон дер Лајен, Рутеу, Макрону, Санчезу, Ђин Пингу, Мелонијевој и другима.

"Наше је да покушамо да кажемо да желимо мир и стабилност".

"То је најпрљавије и најподмуклије етнично чишћење, кад људима чините живот несносним. Боримо се да нашем народу доставимо новац, што засад и успевамо", рекао је председник о ситуацији на КиМ.

О Куртијевим потезима:

"То је најпрљавије и најподмуклије етнично чишћење, кад људима чините живот несносним. Боримо се да нашем народу доставимо новац, што засад и успевамо", рекао је председник.

О ситуацији на Ким

"Тачно је да неко темељно ради на томе да свакога дана врши притисак на српски народ и врши акције. Кључно питање је шта ми можемо у оваквим геополитичким околностима. Како заштити наш народ? Динар је једина валидна валута. Њих је то баш брига".

"Странци кажу: Косово је независна држава. Онда ја питам зашто постоји дијалог. Дошао сам у посед докумената два страна министарства у којима пише да је Србија проблем зато што не признаје Косово, зато што је толерантна према Додику и зато што руски медији могу да се обрате код нас".

"Све то је усмерено ка рушење позиције Србије на КиМ. Европљанима и Американцима морамо да будемо захвални што неће нестабилност, а Куртију се жури. Он има саветника из Велике Британије, Немца пореклом, о коме ће тек бити речи наредних дана, а који га води ка тим решењима".

Курир/Дневник

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести