Вацић: Српска Десница једина нуди конкретне политичке правце

ЛЕБАНЕ: Председник Српске деснице Миша Вацић наставио је кампању за председника Србије посетом општинама Лебане и Бојник.
v
Фото: Tanjug/ Z. Žestić, arhiva

Вацић је поручио да су он и Српска Десница једини који пред грађане излазе са конкретном идеологијом, док се, како је рекао, други кандидати и листе воде математичким калкулацијама, саопштено је из Српске деснице.

Власт прави математику како да њихов кандидат за председника победи у првом кругу, опозиција прави непринципијалне математичке коалиције како доћи до три посто, ући у Парламент и обезбедити буџетско финансирање за странку. Српска Десница је једина која нуди конкретне политичке и идеолошке правце уместо конфузно набацаних предзборних обећања, рекао је Вацић на конференцији за новинаре у Бојнику.

Он се сусрео са представницима ветерана из ове две општине и изразио незадовољство статусом који учесници ратова добијају у српском друштву, додаје се у саопштењу.

Сведоци смо да се свакога дана у медијима и друштвеним мрежама воде акције хуманитарне помоћу учесницима рата, они не смеју да дођу у ситуацију да буду социјални сличајеви, то је велика срамота предходних власти, рекао је Вацић у разговору с ветеранима.

Вацић је положио венац на спомен обележје за 700 установника Бојника које су у овом месту 1942. убили бугарски окупатори.

Током разговора са грађанима Лебана, Вацић је рекао да је највећи проблем Србије, како је рекао, “београдоцентрична политика” коју су спроводиле досадашње власти и да финансије и инвестиције морају бити усмерене у друге делове Србије како би се процес одлива становништва зауставио.

Додао је да сматра и да је потпуно погрешна политика давања субвенција страним фирмама које су отовориле нова радна места, али понудили минималне плате, што је, како је навео, није зауставило одлив младих из својих средина ка градовима и инистранству.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести