Вељовић пуштен да се брани са слободе: Политички прогон и освета

ПОДГОРИЦА: Саветник за безбедност председника Црне Горе Веселин Вељовић, који је пуштен да се брани са слободе, тврди да је у његовом случају реч о "политичком прогону и политичкој освети" премијера Здравка Кривокапића и потпредседника Владе Дритана Абазовића због идеолошких, политичких и других ставова.
v
Фото: Tanjug (YouTube/printscreen)

Вељовић је новинарима рекао да решење суда којим се укида притворски основ за његов даљи боравак у притвору потврђује да, како он то види, Црна Гора има капацитете и институције.

Верујем да је овде реч, не о чињеницама и не о истини, него о политичком прогону и политичкој освети премијера Здравка Кривокапића и потпредседника Владе Дритана Абазовића, због идеолошких, политичких и других ставова којсе су они несмањеним интезитетом показивали последњих месеци у обрачуну са мном, а посебно задњих дана, казао је Вељовић.

Он је рекао да неће успети да га уплаше нити ућуткају и демантовао је информацију да је од полицајаца са којима је разговарао затражио да му препусте команду.

То није тачно. И даље сам у уверењу да нисам починио ниједно кривично дело, ниједан прекршај и ја ћу са адвокатима доказати да је ово била све фарса коју су директно наложили Кривокапић и Абазовић, рекао је Вељовић.

Он је додао да је митрополит црногорско-приморски Јоаникије устоличен на Цетињу "под пратњом борбених кола, са пратњом борбених полицијских возила и уз невиђену репресију према грађанима Црне Горе и слободарског Цетиња".

По први пут да имамо крвавог митрополита на престолу и на трону Светог Петра Цетињског, али о томе нека суде и грађани и држава, рекао је Вељовић.

Он је додао да му је жао што је Влада дала подршку таквом чину и на такав начин, како тврди, покушала да понизи државу и све њене грађане.

Тврди и да су у тој активности "снажан допринос дали припадници Обавештајно безбедносног сектора" и оцењује да би челници тог сектора поднели оставку "да имају имало части и морала" због свега што су учинили Црној Гори као чланици НАТО.

Вељовић је претходно данас пуштен да се брани са слободе, пошто судија за истрагу цетињског Основног суда није прихватио предлог тамошњег тужилаштва да му се одреди притвор до 30 дана, преносе Вијести.

Вељовића, бившег директора Управе полиције, Тужилаштво сумњичи да је током јучерашњих протеста поводом устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија на Цетињу починио кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности.

Он је уз предлог тужилаштва за одређивање притвора био приведен судији за истрагу Основног суда на Цетињу.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести