Весељи: Курти подстакао најштетније и најопасније расправе

ПРИШТИНА: Председник најутицајније опозиционе Деократске партије Косова, Кадри Весељи, оштро је критиковао приштинску владу и премијера Аљбина Куртија због, како каже, подстицања најштетније и најопасније расправе о односима са САД у тренутку када им је америчка подршка најпотребнија, а изјава сенатора Дејвида Пердјуа о ревизији америчког војног присуства више него озбиљна.
veselji, youtube
Фото: Kadri Veselji, foto: screenshot/youtube

"У овом тренутку подршка САД је од виталног интереса и веома потребна Косову", поручио је Весељи на свом фејсбук профилу поводом твита републиканског сенатора Дејвида Перђуа, да Приштина треба да укине таксе, а ако то не уради САД би требало да размисле да повуку своје трупе са косовске територије.

"Актуелна влада, као ниједна друга претходна, подстакла је најштетнију и најопаснију расправу о односима Косова и САД. Изјава републиканског сенатора Давида Перђуа о ревизији војног присуства САД у нашој земљи је више него озбиљна", написао је Весељи.

Весели је упозорио да то што Куртијева влада преиспитује улогу САД на Косову највећа штета.

"Преиспитивање улоге САД од Куртијеве владе и наш непоколебљиви савез са америчком државом је највећа штета нанета нашој држави. Стављање Косова на опасну националну раскрсницу, не због спољних претњи, већ умишљених аката самог премијера, је лош знак за нашу земљу“, написао је Весељи.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести