Весељи: Најава оставки градоначелника на северу штетна

ПРИШТИНА: Председник косовске скупштине Кадри Весељи оценио је данас да је најава оставки новоизабраних градоначелника са севера Косова непримерен и штетан чин који, како каже, подрива косовску коегзистенцију и стабилност.
kadri veselji
Фото: Youtube Printscreen

"То показује јасан недостатак спремности Београда за изградњу мира и добросуседства", написао је Весељи на Фејсбуку.

Весељи је позвао ЕУ и друге међународне партнере да гарантују да ће извршити притисак на Србију да примени споразуме потписане у Бриселу.

"Упркос овим провокацијама, желим да истакнем да је Косово земља узор у Европи када је реч о гарантовању права немањинских заједница и да ће наставити са процесом коначног дијалога како би се дошло до коначног решења проблема из прошлости под условом да Србија призна Косово и његово место у УН", навео је Весељи, преноси Коха.

Педседник Српске листе Горан Ракић рекао је, после састанка политичких представника Срба са КИМ са председником Србије Александром Вучићем, да су изабрани градоначелници спремни да напусте поново институције ако не буде разумевања Приштине, али и да ће се то десити на свим нивоима - од тужилаштава и судова, до просвете.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести