Весељи: Приштина ће координисати одлуке са САД

ПРИШТИНА: Председник косовског парламента Кадри Весељи изјавио је данас, након састанка са подсекретаром за политичка питања Стејт департмента Дејвидом Хејлом, да ће будуће одлуке приштинских власти бити координисане са САД и да Приштина неће дозволити да односи са Вашингтоном буду нарушени. 
pristina
Фото: Tanjug (D. Kujundžić, arhiva)

Он је додао да је на састанку са Хејлом, којем су присуствовали и премијер и председник привремених приштинских институција Рамуш Харадинај и Хашим Тачи, нагласио да се косовски циљеви могу постићи само одржавањем и јачањем трајног партнерства са САД, преноси РТК на српском језику. 

"Такође, Хејлу сам пренео свој одлучни став да никако нећемо дозволити угрожавање односа измеду Косова и САД-а и да ће наше будуће одлуке бити координисане са САД", навео је Весељи на свом налогу на Фејсбуку оценивши да је то био "важан састанак". 

Он је, такође, покушао да увери косовске Албанце да ће дијалог Приштине са Београдом бити окончан тако што ће "Србија признати Косово" и тако што ће Косово постати члан УН. 

"Наше грађане уверавам да ће се дијалог завршити јасним резултатом, који ће обезбедити признање од стране Србије и учлањење у УН, не угрожавајући ни на који начин државни суверенитет, територијални интегритет и јединствени карактер наше државе", рекао је Весељи. 

Он је рекао и да је Косово посвећено миру и стабилности Западног Балкана што се, како тврди, "потврдило усвајањем Закона и платформом дијалога између Косова и Србије" у косовској скупштини.

EUR/RSD 117.5872
Најновије вести