Весић: СББ десет година крао струју од станара у Дринчићевој

БЕОГРАД: Заменик градоначелника Београда Горан Весић поновио је да кабловски оператер СББ нелегално послује и то показао на још једном примеру, а овога пута у питању је, како каже, крађа струје од станара у Дринчићевој улици
Goran Vesić Foto: Tanjug/ F.Krainčanić
Фото: Танјуг/Филип Краинчанић

Реч је о Живораду Јовановићу који станује у Дринчићевој 6, на чији се струјомер, према Весићевим тврдњама, СББ нелегално прикључио и крао струју десет година.

"Јуче је Јовановићу искључена струја. Он се обратио мом кабинету јер је посумњао да је неко нелегално био прикључен на његову струју, а пошто ову зграду одржава ''Градско стамбено'', њихове екипе су изашле на терен и констатовале да се на његов струјомер нелегално прикључио СББ", појаснио је Весић новинарима.

Навео је да је тај кабловски оператер скоро десет година био прикључен на Јовановићев струјомер што, додао је, значи да је он десет година плаћао струју за СББ, не знајући за то.

"Пошто последња два, три месеца није плаћао струју она му је искључена и сада се сазнало да он уствари не дугује за струју, већ му је искључена јер није наставио да је плаћа за Драгана Шолака, који је сувласник СББ-а", рекао је Весић и оценио да је то скандалозно. 

Подсетио је да је недавно показао и да СББ нелегално поставља своју мрежу користећи мрежу ЈКП "Београдске електране" без, како је додао, иједног динара надокнаде.

"Неколико пута су покушавали да ме демантују, а никада нису показали ниједан папир нити су успели да објасне и одговоре на моје питање да ли су за то икада платили један динар Граду Београду. Никада нису платили ниједан динар ни за коришћење мреже, а као што видите не плаћају ни струју", рекао је Весић.

Навео је да је ово први случај да се открило да се СББ прикачио на струјомер једног грађанина и додао да таквих случајева сигурно има још.

Весић је позвао грађане да провере своје струјомере, приватне и заједничке, и додао да ће, уколико сумњају да се неко прикључио на њихов струјомер, екипе "Градског стамбеног", уколико је реч о згради коју то предузеће одржава, доћи и то проверити.

Број телефона у "Градском стамбеном" је 0800 200 011.

"Уколико сумњате да се неко прикључио на ваш струјомер, заједнички или приватни, јавите се. Уколико ''Градско стамбено'' одржава ту зграду, њихове екипе ће доћи да то провере и грађани ће добити званичан запис на основу кога ће моћи да туже одговорне за то", рекао је Весић.

Навео је да се Шолак богати тако што краде струју од грађана Београда и додао да се прича како је СББ велика интернационална компанија и велики инвеститор у Србију, а да се испоставило да та компанија краде струју у Србији.

"Сигуран сам да сувласници СББ-а не знају да фирма која је у њиховом власништву краде струју у Србији и мислим да то није у реду и да треба да плате апсолутно све што су дужни и што троше, као што плаћа сваки грађанин. Зашто би Живорад Јовановић плаћао струју за Шолака?", упитао је Весић и закључио да је пример у Дринчићевој 6 потврдио његове наводе да СББ често послује нелегално.

Јовановић је рекао да је међу првима увео СББ кабловску мрежу и да сумња да га је СББ крао последњих десет година.

"Да они користе нашу струју уочили смо тако што нам је јуче искључена струја и чим је искључена нестало је СББ сигнала у целој згради. Онда смо се обратили надлежнима да дођу и провере у чему је проблем и установило се да нам СББ краде струју", рекао је Јовановић.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести