Влада: 10 динара више за путарине од Београда до Димитровграда и Чачка

БЕОГРАД: Влада Србије одобрила је нове цене путарина које су веће за 1,8 одсто, па ће тако за возила А категорије путарина на деоници Београд-Димитровград и Београд-Чачак бити повећана за 10 динара, док на деоницама Београд-Шид и Београд-Суботица остаје непромењена, а слично је и за друге категорије возила.
vlada srbije
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Реч је, иначе, о редовном поступку усклађивања путарина са инфлацијом, наводи се у саопштењу с данашње седнице владе.

На седници је усвојен Програм коришћења дотација намењених за пројекте подршке породици, јачању положаја жене у друштву, мерама популационе политике и унапређењу демографске слике у 2021. години.

Програм је намењен мотивацији младих за останак у земљи, побољшању и унапређењу квалитета живота ове популације, као и јачању положаја жена у друштву, што подразумева спровођење свих активности у циљу превенције насиља над женама.

Влада је данас усвојила и Предлог закона о потврђивању Конвенције о трговини житарицама, како би се путем Међународног житарског савета (ИГЦ) као међувладине организације поспешила међународна сарадња у трговини житарицама и пружио допринос стабилности тржишта, као и унапређењу светске безбедности у области хране.

На тај начин промовише се транспарентност тржишта хране и координација активности политике, као одговор на несигурност овог тржишта, наведено је у саопштењу.

Влада је усвојила и уредбу о проглашењу споменика природе „Калемегдански рт“, чиме ће та посебна природна реткост бити заштићена на значајно већој површини.

Овим актом постиже се заштита биодиверзитета и геодиверзитета, посебно еколошки значајног подручја и обезбеђују афирмација, презентација и коришћење овог простора на принципима одрживог развоја, што је уједно интерес, како локалне, тако и шире друштвене заједнице.

На једном простору налазиће се специфично културно и природно наслеђе које ће истовремено чинити и разноврснију туристичку понуду у односу на друге делове града, наведено је у саопштењу са седнице Владе Србије.

EUR/RSD 117.1897
Најновије вести