Влада АПВ: Студентима ваучери за позоришта и спортске центре

У оквиру реализације пројекта за унапређење културно-спортских активности студената у академској 2017/2018. години, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић уручио је 21.403 ваучера представницима студентских парламената 14 факултета Универзитета у Новом Саду, и девет високих школа, чији је оснивач Скупштина Војводине.
1
Фото: Pokrajinska vlada

Уз помоћ ових ваучера студенти ће моћи да посете спортске и културне догађаје, иду на клизање, куглање или базен. Др Милошевић подсетио је на то да је реч је о пројекту вредном 3,5 милиона динара, који је Секретаријат покренуо у сарадњи са Студентским културним центром и представницима УНС-а

„На овај начин студенти ће моћи да посете најугледније културне установа широм Војводине, као и да користе услуге и садржаје спортских центара који су им у њиховим градовима на располагању“, истакао је др Милошевић, похваливши локалне самоуправе које су помогле да цене ваучера износе симболичних 150 динара. Након замене ваучера за улазницу, они ће бити наплативи преко Студентског културног центра.

Ресорни секретар истакао је да је ово скроман допринос намењен студентима, где је показано да се заједнички могу реализовати изузетно лепи и корисни пројекти. Он је навео да ће у зависности од његове успешности овакви пројекти бити и даље у фокусу.

Директор Културног центра Нови Сад Обрад Шкрбић похвалио је идеју, која даје могућност да спортске хале и установе културе широм отворе врата младим људима и тако и саме буду боље посећене.

Председник студентског парламента у Новом Саду Јован Жугић изнео је да је додела ваучера свим буџетским студентима факултета и високих школа са подручја Војводине значајан корак у приближавању културних и спортских садржаја младим људима у време када масовна култура ријалитија има велики простор.

Поред Српског народног позоришта, Новосадског позоришта и СПЦ „Војводина" у Новом Саду, институције које су се придружиле овом пројекту су и народна позоришта и спортски центри у Сомбору, Суботици, Кикинди, Зрењанину, Вршцу и Сремској Митровици.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести