Влада поделила 470 милиона од одлагања кривичног гоњења

БЕОГРАД: Влада Србије поделила је 470 милиона динара прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења за пројекте 150 установа и организација у Србији.
vlada srbije
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Влада је донела решење о додели око четири милиона евра, које је потписала премијерка Ана Брнабић.

Универзитетска дечја клиника у Тиршовој улици у Београду добила је 2,06 милиона динара за пројекат Набавка видеоколоноскопа за дијагностику и лечење гастроинтестиналних болести у педијатријској популацији.

Такође, Гинеколошко акушерска клиника Народни фронт у Београду је добила три милиона динара за пројекат Јачање капацитета за ендоскопску хирургију.

Клиничко болнички ценар Земун добио је 11 милиона динара за набавку медицинске опреме и санитетског возила, Народно позориште у Београду 10,7 милиона динара за пројекат унпаређења доступности квалитетних културних садржаја грајданима Србије и туристима кроз јачање техничких и продукционих капацитета у Народном позоришту.

Задужбина Илије М. Коларца у Београду добила је 11,1 милион за инвестиционо одржавање програмског простора,

Предшколска установа Бамби у Лозници 2,7 милиона за адаптацију и реконструкцију, Општа болница Ваљево 5,5 милиона,

Градска организација слепих Беогад 2,7 милиона динара за пројекат РАдом ка инклузији.

Основна школа Бора Станковић у Београду 3,8 милиона динара за пројекат Моја школа - средина која мотивише, Дом здравља Љиг 4,2 милиона динара за набавку новог санитетског возила, Трећа београдска гимназија за санацију дворишне зграде 2,6 милиона динара.

Министарство здравља је добило 10 милиона динара за имплементацију електронског рецепта у здравственим установама на КиМ, а Дом здравља Штрпце 1,2 милиона динара за набавку стоматолошке столице.

Историјски архив је добио 2,9 милиона динара за пројекат дигитализације збирке црквених матичних књига, манастир Градац 8,5 милиона динара, Римокатоличка жупа Крист Краљ у Београду 3,2 милиона динара, Удружење Аутизам - право на живот Београд 3,2 милиона динара.

Сигурна кућа у Нишу је добила 877.928 динара за пројекат Оплеменимо Сигурну кућу, Завод за васпитање деце и омладине у Београду 3,1 милион динара за обнову кухињске опреме и ситног инвентара...

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести