Влада Србије ће бити инвеститор изградње БГ метроа

БЕОГРАД: Влада Србије биће инвеститор изградње београдског метроа, саопштено је после седнице Радне група за изградњу метроа којој председава потредседница Владе Зорана Михајловић.
mihajlovic, tanjug
Фото: Tanjug/ D.Kujundžić, arhiva/Zorana Mihajlović

Она је рекла да је изградња две линије метроа у Београду један од највећих инфраструктурних пројеката у Србији и "највећи инфраструктурни пројекат у модерној историји Београда", саопштено је из кабинета Зоране Михајловић.

Зато смо одлучили да Влада Србије као инвеститор изабере посебног финансијског саветника за овај пројеката, док ће град Београд изабрати техничког саветника, који ће заједно пратити читав пројекат. Сматрамо да је ово најбољи модел за реализацију, навела је Зорана Михајловић.

Потпредседница Владе додала је и да ће бити потребно обезбедити и законодавни оквир како би читав пројекат изградње две линије метроа у престоници Србије био реализован на најбољи могући начин.

Састанку су присуствовали представници кабинета председника Србије, државни секретари и помоћници министарке у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, представници Железница, као и градоначелник Београда Зоран Радојичић и заменик градоначелника Горан Весић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести