Влада Србије: Нови подстицаји за стране осниваче стартапова

БЕОГРАД:  Уредбом коју је данас усвљила Влада Србије дефинишу се критеријуми за одобравање боравка у Србији за иностране осниваче иновативних стартапова, особе са високошколском спремом које желе да се запосле у Србији, као и за приватне инвеститоре.
vlada srbije, tanjug
Фото: Танјуг (Видео)

Србија на тај начин наставља да подиже атрактивност свог пословног окружења у међународним оквирима, како би најквалитетније идеје из целог света могле да се развијају у Србији, а након што је недавно увела пореске подстицаје за запошљавање странаца који су потребни домаћој привреди

Влада је данас усвојила и Стратегију развоја културе до 2029. године, као основни стратешки документ културне политике наше земље. Стратегијом се плански и систематски регулише јавни интерес у области културе и одређују стратешки приоритети њеног развоја у наведеном десетогодишњем периоду.

Усвојена је и Уредба о безбедности и заштити деце при коришћењу информационо-комуникационих технологија, а с обзиром да је заштита деце на Интернету један од приоритета Владе Србије.Тим ће се документом обезбедити превентивне мере, али и подизање свести код деце, родитеља и наставника о безбедном начину коришћења Интернета.

Предвиђено је и јединствено место на којем ће се пружати савети и примати пријаве у вези са заштитом и безбедношћу деце на интернету, а за те је намене у 2020. опредељено 12 милиона динара.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести