Влада Србије отворена за даље преговоре

Преговори Владе Србије са пољоривредницима трају, а представници владе су и данас ту за финализацију договора, речено је Тан‌југу у влади.
vlada srbije yt
Фото: Youtube Printscreen

Према информацијама Тан‌југа, у влади понављају да је читав тим на челу са премијерком Аном Брнабић и данас у Влади, те да су њихова врата широм отворена за пољопривреднике и да очекују наставак преговора.

Речено је да је у досадашњим разговорима постигнут изузетно висок степен сагласја две стране и да се надају да ће преговоре успешно привести крају и на задовољство свих.

Тан‌југ сазнаје да је Удружење Иницијатива за опстанак пољопривредника јутрос одбило предлог владе, који им је послат у току ноћи, а према коме би цена сунцокрета била 70 динара по килограму.

Речено је да је предлог укључивао подстицај од 20 динара по литру горива за 80 литара по хектару, као и премију за млеко за наредни квартал од 15 динара по литру.

Тан‌југу је пренето да су удружења Стиг, Јужни банат и Крагујевац послала Влади Србије нове предлоге, које влада разматра и о којима ће се изјаснити у току дана.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести