Влада Србије постигла договор са фриленсерима

БЕОГРАД: Влада Србије саопштила је вечерас да је постигла договор са представницима Удружења фриленсера и Удружења радника на интернету у вези са начином плаћања пореских обавеза представника ове индустрије.
kompjuter frilenser
Фото: pixabay.com
Влада је прихватила предлог удружења да се нормирани трошкови повећају са постојећих 43 одсто на 50 одсто, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.
 
На састанку је договорено да ће радницима на интернету, односно фриленсерима, омогући уписивање радног стажа сразмерно уплаћеном делу обавеза.
 
Рок за усвајање свих законских прописа који ће дефинисати будући статус радника на интернету померен је на 1. јануар 2022. године, до када ће важити до сада договорени услови.
 
На састанку је договорено да ће уз Удружење радника на интернету и Удружење фриленсера одредити своје представнике, који ће учествовати у радној групи која има задатак да изради предлоге нових законских решења.
 
Имајући у виду да је Влада Републике Србије преузела обавезу да све ставке договорене на овом састанку буду испуњене, стекли су се услови за престанак протеста фриленсера, наводи се у саопштењу.
EUR/RSD 117.3216
Најновије вести