ВОЈСКА СРБИЈЕ НИЈЕ УМЕШАНА У ДОГАЂАЈЕ У БАЊСКОЈ Министарство одбране: Одбацујемо клевете приштинских власти

БЕОГРАД: Министарство одбране одбацило је данас тврдње приштинских власти којима се, на крајње клеветнички начин, Војска Србије оптужује за умешаност у догађаје у Бањској и за везе са непостојећим "терористичким групама" које наводно планирају упад на територију лажне државе "Косово".
Ministarstvo odbrane Republike Srbije grb/logo
Фото: Министарство одбране

"Министарство одбране најоштрије одбацује лажи које су данас изнели премијер привремених институција самоуправе у Приштини Аљбин Курти и министар унутрашњих послова привремених институција самоуправе у Приштини Џељаљ Свечља, а нарочито оне којима се, на крајње клеветнички начин, Војска Србије оптужује за умешаност у догађаје у Бањској те везе са непостојећим 'терористичким групама' које наводно планирају упад на територију лажне државе 'Косово'", истиче се у саопшптењу.

Како се оцењује, у недостатку било каквих конструктивних решења која би водила успостављању мира и стабилности на територији наше јужне покрајине, Курти и Свечља, попут покварених грамофона, изнова понављају лажи у које нико озбиљан у међународној заједници није нити ће поверовати.

"Наглашавамо да Министарство одбране и Војска Србије, делују искључиво у складу са својим законским надлежностима. Стога је ноторна лаж и потпуна бесмислица да се полигони Војске Србије користе за обуку било којих јединица, осим јединица Војске Србије и повремено Министарства унутрашњих послова те да постоје некакви планови за „напад“ на територију Аутономне покрајине Косово и Метохија", пише у саопштењу Министарства одбране.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести