Вокер: Вучић зна истину о Рачку

ПРИШТИНА: Бивши шеф мисије Верификационе мисије Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) на Косову Вилијам Вокер сматра да председник Србије Александар Вучић "треба да се пробуди", напомињући да Вучић зна истину о ономе што се догодило током рата у Рачку, преноси Косово онлајн.
1
Фото: Youtube Printscreen

"Не знам на шта се он позива. Чудно је како 21 годину касније у Београду још причају о мени. Тако ме је описао и Милошевић", рекао је Вокер за приштинску телевизију Т7.

"Он (Вучић) зна истину да се Рачак догодио. Верујем да је био министар информисања или нешто слично у време Милошевића. Дакле, он је политичар типа Милошевића", додао је Вокер.

Вокер је указао да постоје људи на овом свету који, упркос свим доказима или науци, верују да је Земља равна.

"По мом мишљењу, Вучић је такав. Он верује да је Земља равна, или да нисмо отишли на Месец, или да се масакр у Рачку никада није догодио. Али, сигуран сам да зна да се масакр догодио. Био је део команде", предочио је Вокер.

"Може да ме назове како год жели. Својим присталицама може да каже да сам глобални преварант, да сам лажов... Он има да уради бољих ствари у свом животу, 21 годину после оног што је био безобзирни чин српских снага", поручио је Вокер.

Вокер борави на Косову поводом 21. годишњице догађаја у Рачку, на позив одлазећег потпредседника Владе Косова Беџета Пацолија.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести