Вучевић: Формирање Војвођанског фронта је најава избора

НОВИ САД: Формирање “Војвођанског фронта” представља најаву избора, изјавио је градоначелник Новог Сада и потпредседник Српске напредне странке Милош Вучевић.
vucevic
Фото: Град Нови Сад

Раније данас, лидери Лиге социјалдемократа Војводине и Војвођанске партије Ненад Чанак и Александар Оџић потписали су споразум о сарадњи.

С њима бар знамо шта им је политика, за разлику од Савеза за Србију, где нико живи не зна за шта се залажу. Једни су љотићевци, једни анархолиберали и синдикалисти. Замислите каква би то политика била и влада састављена од свега тога, коштала би нас много, рекао је Вучевић.

Функционери ЛСВ и ВП раније су најавили да ће формирати “Војвођански фронт”, који би објединио све партије и невладине организације спремне да се акционо и политички уједине зарад постизања заједничког политичког циља, а то је враћање, како они кажу, “пуне аутономије” Војводини.

Коментаришући такву идеју, у којој учествују ЛСВ, њихов коалициони партнер у новосадској Скупштини, Вучевић је рекао да сматра да таква идеја нема велику подршку међу народом, али да је она легитимна, те да се он с таквом идејом дубоко не слаже.

Ми с ЛСВ имамо коректну сарадњу, пре свега и искључиво у области комуналних делатности. Легитимно је да своју идеју кандидују, али са њима бар знате на чему сте, док са Савезом за Србију нико живи не зна шта им је политика, каже Вучевић.

Каже да СзС нема јасан став ни о Војводини, ни Косову и Метохији, Европској унији, Руској федерацији.

Када њих слушате рекао би човек да није јасно шта је њихова политика. Једни су љотићевци, једни су анархолиберали, и синдикалисти. Једни носе каталонске заставе, други Домбаса. У том савезу може се наћи за свакога по нешто. Бог отац не зна шта им је политика, нико живи не може да схвати ни како би изгледала таква влада, која би нас много коштала, рекао је Вучевић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести