Вучевић и Јованов: Ђилас наставља да лаже 

НОВИ САД: Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Милош Вучевић рекао је данас да је Драган Ђилас још једном је показао да нема ни образа, ни стида и да, уместо да осуди болесне претње смрћу и силовањем упућене деци Александра Вучића, он наставља по старом - да лаже.
vucevic
Фото: Tanjug (J. Pap, arhiva)

"И не чуди ме што видим колико су ти људи зли, већ то што им баш ништа није свето, па ни деца", каже Вучевић.

Раније данас Ђилас је изјавио је да се избори "краду сваки дан", већ седам година, а не само на дан избора, односно да се краду кроз кампању "лажи и мржње у медијима који нападају свакога ко другачије мисли". 

Ђилас је констатацију председника Вучића, да су твитови у којима вређају његову децу последица кампање острашћеност и политичке мржње, прокоментарисао тврдњом да су такве исте претње добијала и његова деца. 

Он тврди да су такве претње упућене истог дана када је Вучић написао текст у коме их је, казе, оптужио да гласаче СНС-а називају крезубима, али то није могло да се прочита у медијима, према његовој оцени, "имају сву слободу да хвале власт и сатанизују опозицију". 

Вучевић је рекао да то што ћуте Драган Ђилас и лидери "тог срамног Савеза" на претње смрћу и силовањем Вучићевој деци од стране њихових присталица, не чуди данас никога, јер су управо они јавно позивали да се премијерка Србије силује, они су тукли жене, на простачки начин вређали све који не мисле као они и који презиру њихову политику пљачке. 

"Данас се јасно види ко је инспиратор и креатор затроване атмосфере и језиве мржње у друштву", наводи Вучевић.

А када већ Драган Ђилас помиње економију, додаје он, грађани се јако добро сећају како су живели, односно, како су преживљавали док је земљом харала, како каже, та тајкунско-лоповска банда. 

"Сећају се добро конкретних резултата овог тајкуна и његове ДС - више од пола милиона отпуштених радника и више од 500 милиона евра на рачунима Ђиласових фирми.

Док је Ђилас од 74 хиљаде евра постајао мултимилионер са 25 милиона евра богатства, народ је живео на минималцу од око 159 евра", наводи се у саопштењу.

Медијски тајкун сваки дан „црта" како је 159 веће од 228 евра,а минус 3,1 веће од данашњих 4,5 одсто бруто домаћег производа, каже функционер СНС.

Мисле ваљда да народ пати од амнезије, па се не сећа да су у њихово време на фабрике стављани катанци, а индустријске зоне биле запарложене, каже он и додаје да је Србија данас поштована и економски све снажнија, и то баш захваљујући одговорној политици председника Александра Вучића, који је са својом породици на мети свакодневних напада истих оних који су годинама уништавали будућност Србије.

И потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Миленко Јованов каже да је Ђилас, уместо да осуди монструозне претње и увреде упућене деци Александра Вучића, наставио да износи лажи и ствара атмосферу у којој су такве претње подразумевајуће.

"Управо зато је јасно да није случајно што је Ђиласова странка на друштвеној мрежи Твитер подржавала особу која је данас приведена због претњи Вучићевој деци, да није случајно што силеџије које су претиле силовањем премијерки и тукле председницу Скупштине и новинарке стоје уз њега на свим конференцијама за штампу, скуповима и трибинама, јер су лаж и насиље његова замена за политику коју нема, нити је способан да је смисли", каже он.

Јованов додаје да Ђилас зна да за ту своју политику мржње, насиља и претњи деци не може да добије подршку од народа у Србији и да се зато се и плаши избора и од них бежи.

"Баш као што бежи и од одговора на питање како је од 74.000 евра које је имао када је дошао на власт, стекао 25 милиона евра када је са власти отишао. Али колико год бежао, од истине побећи неће. И ускоро ће неке одговоре, који се тичу подршке у народу, врло јасно добити, а неке ће, истом том народу, морати и сам да да", закључио је Јованов.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести