Вучевић: Квази еколози угрозили безбедност на ауто-путу

Неколико десетина квази еколога данас је угрозило безбедност учесника у саобраћају на међународном путу, пресекли су пут и физички нападали не само наше грађане већ и странце који су у транзиту кроз Србију, поручио је на свом Инстаграм прогилу градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.
milos vucevic, Grad Novi  Sad
Фото: Град Нови Сад

- И ја немам проблем да их назовем правим именом и да кажем да је то једна групица бахатих, себичних и неодговорних појединаца. И знам да се са тим не би сложили, већ да би их много горим именима назвали они којима су данас "пресекли пут", које су насилно спречили да нормално функционишу, које су сатима малтретирали не дајући им да прођу аутопутем. И не знам колико треба да будете будала па да се хвалите и славите то што сте први пут у историји блокирали аутопут код Новог Сада. Грађани треба да знају да не постоји апсолутно никакво оправдање за блокаду аутопута. То је противуставно и противзаконито. И ако је неко данас толико бахат и безобразан да не поштује ни један од највећих празника и спреман да свесно крши и закон и Устав тако што ће блокирати путеве и малтретирати грађане, питање је на шта је тек сутра спреман? Ваљда да узима правду у своје руке и да пресуђује некоме на основу лажи које шири?! - написао је Милош Вучевић.

 „А ноторна лаж је да је власт СНС - а довела "Рио Тинто" у Србију! Ова власт им ништа није ни обећала, нити је шта за њих урадила. Ова власт све ради транспарентно. Ова власт слуша свој народ. И зато је важно да људи знају да је све лаж у обећањима и порукама које чују од лажних еколога. Они лажима покушавају да их намаме на улицу, исти они који их пре деценију и више ништа нису питали већ су само од њих отимали, који их нису питали ни за "Рио Тинто", већ су га довели у Србију. И сада ти исти префарбани из жуте у зелену боју, позивају на наводно мирне блокаде путева, а у сваком тренутку су спремни да изазову сукобе, што се данас и видело. И све што се дуже настављају противзаконите блокаде путева, све је јаснија њихова крајња намера - да у времену када се наша земља убрзано развија покушају да у њој изазову талас невремена. Сигуран сам у то да ће им пропасти овај крвави сценарио, као што су им пропали сви слични покушаји до сада. Апелујем на грађане да буду мирни и стрпљиви, да на насиље и провокације не одговарају насиљем“, поручио је градоначелник Вучевић.

Publisher ID
testurednik
Created
Sat, 01/08/2022 - 14:14
Media name
instagram

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести