Вучевић: Можда цела влада поднесе оставку, 27. маја нови људи на функцијама СНС

БЕОГРАД: Министар одбране у Влади Србије и потпредседник СНС Милош Вучевић изјавио је данас да постоји могућност да цела влада поднесе оставку и да се иде на изборе, али је нагласио да је то, као и да ли ће бити реконструкције владе, питање за премијерку Ану Брнабић.
milos vucevic hadza
Фото: Дневник/ Р. Хаџић

Вучевић је за ТВ Прва рекао да одговоре на сва питања о Народном покрету очекује 27. маја, као и да ће сигурно бити нових људи на најважнијим позицијама у СНС-у и нагласио да се није расправљало да ли ће доћи до, како је рекао, замене лидера СНС Александра Вучића.

На питање да прокоментарише то што је председник Вучић рекао да оставка министра просвете Бранка Ружића можда неће бити једина оставка и да влада понекад делује као раштимовани оркестар, Вучевић је рекао да ће "можда цела влада поднети оставку".

"Не би било фер да ја о томе говорим, то је питање за Брнабић, али ја не могу да искључим могућност да цела Влада поднесе оставку и да се иде на изборе. Али је то ствар договора... Да ли опозиција жели да иде на изборе", рекао је Вучевић.

Он је додао да је за Брнабић питање и да ли је време за реконструкцију владе, али је оценио да је време да се провери рад сваког министра.

"Да видимо да ли је неко ћутао кад год је незгодно, да ли је солирао", рекао је Вучевић и нагласио да СНС никад није бежао од избора. На питање да ли су Србији потребнији избори или реконструкција, он је навео да је све могуће. "Могуће да ће бити и реконструкција и избори, можда се ништа од тога не деси, а можда идемо директно на изборе. Незахвално је предвидети", рекао је Вучевић.

Осврнувши се на скуп који је најављен 26. маја испред Народне скупштине, Вучевић је рекао да он има за циљ да окупи оне који Србију виде као сигурну и чврсту кућу и који ће показати које је већинско опредељење Србије. Вучевић је рекао да ће то бити миран, демократски скуп људи, који припадају и различитим странкама, а да је СНС носилац целог тог позива.

"Чека нас велики скуп 26. маја, али нас чека и ванредни конгрес СНС 27. маја, чека нас одлука око Народног покрета, избора страначког руководства", рекао је Вучевић.

Он је нагласио да је неподељено мишљење странке да се очекује да ће Вучић наставити да води СНС, али је навео да је питање како Вучић види себе у даљем раду.

"То је једна прилика да се покаже један демократски принцип унутар СНС-а. То је странка која неће пући као балон на политичкој сцени, ако једнога дана оде у опозицију. Она је тако утемељена у народу, да се једнога дана и када СНС оде у опозицију, то је странка која неће пући као балон на политичкој сцени," рекао је Вучевић. Он је нагласио да питање Народног покрета бити решено 27. маја.

"Покрет је у овом тренутку идеја и иницијатива, за размишљање у сваком смислу и суштинском и формалном. Да ли ће то бити блок који ће ићи на изборе, или ће бити једно надстраначко тело које има саветодавно мишљење или ће бити једна организација која ће изаћи са својим идејама на следећим изборима. Очекујем те одговоре 27. маја. То ће бити тема 27. маја, ако странка буде одлучила да се иде у формирање Народног покрета, ја сам сигуран да ће бити формиран до Видовдана", рекао је Вучевић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести