Вучевић: Нисам добио позив да будем део Владе

БЕОГРАД: Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је да није добио позив председника Србије Александра Вучића да буде део нове Владе Србије и додао да себе види као првог кандидата за тrећи мандат на челу града.
vucevic
Фото: Tanjug (J. Pap, arhiva)

Све је на нивоу спекулације, апсолутно сам фокусиран на Нови Сад, а шта ће бити за две, три недеље видећемо. Ја сам тимски играч, рекао је Вучевић и додао да би био поносан на трећи мандат што би било њавећи број манадата у исторји града.

Поводом медијиских навода да је један од кандидата за премијера на Вучевић је на ТВ Хепи рекао и да ће се ускоро видети како ствари стоје и да ту нема велике дилеме.

Себе видим као првог кандидата и верујем у то. Ево, (члан Градског веца за управу и прописе Милан) Ђурић се нешто ту смешка са стране и то је то. То ће бити мој предлог, ако ја нешто не будем могао или не будем задовољавао критеријуме, океј. Немам проблем то да кажем, рекао сам више пута, водио сам ову листу, имам нешто боље оцене од других у граду. А и Ђурића смо кандидовали на месту број два, рекао је.

Вучевић је оценио је да је одговорност увек на СНС-у, а да привилегије власти дели цела коалиција и да кад год је Нови Сад тема напади су увек на Вучића и странку.

СНС није видела солидарност коалиционих партнера, рекао је Вучевић и додао да то није "пацка" људима из коалиције.

Додао је да је пред Србијом и председником Вучићем тежак период притисака због Косова, те да се плаши да нећемо добити никакву добру понуду.

А нисам сигуран ни када бисмо добили неку добру понуду да бисмо ми Срби хтели да је прихватимо, додао је Вучевић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести