Вучевић: Нови Сад најстабилнији град у држави

Нови Сад је по економским показатељима настабилнији град у држави.
milos vucevic, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

По оцени Фискалног савета, у 2017. години Нови Сад је имао најстабилније јавне финансије, буyет Града је избалансиран, и Град уредно, у року, плаћа своје обавезе и нема ни динара дуга. То је већ само по себи одличан резултат, али томе треба додати и то да је Нови Сад истовремено с више од 700 својих активних градилишта, после Београда, слови за град у којем се и највише гради.

Градоначелник Града Новог Сада  Милош Вучевић не крије своје задовољство због тога што се напредак види у сваком сегменту живота, али напомиње да то није резултат само једногодишњег рада. 

– То није урађено у једној години – истиче Вучевић. – То је резултат контиуиране политике Српске напредне странке, тако да су Новосађани већ добили потврду поверења које су нам други пут указали на изборима.

Наводи да су у 2017. години покренути бројни капитални пројекти.

Планира се један од највећих инвестиционих циклуса који се остварује последњих деценија у Новом Саду

– Коначно су спојени лукови „Жежељевог” моста, којим ће пролазити међународна пруга Београд–Будимпешта. Мост ће ускоро бити и завршен –каже градоначелник Вучевић.

Подсећа на то да је почела изградња зграде Радио-телевизије Војводине, зграде Хитне помоћи, Научно-технолошког парка, Музичке и балетске школе с концертном двораном, почело је и уређење Универзитетског кампуса, ревитализације Петроварадинске тврђаве, обнова фасада, изградња нејвећег тржног центра у овом делу Европе, опремање великог броја саобраћајница, инфраструктурно опремање свих делова града равномерно... После више деценија отворене су и прве фабрике у граду. Нове фабрике „Лир” и „Делфај” запошљавају 5.000 људи. Пред крај лета је дошла у Нови Сад и немачка компанија „Континентал”, која у свом Развојно-истраживачком центру, чијим отварањем је нашу државу увела у највиши инвестициони ранг, планира да запосли 700 инжењера. Статистика бележи добре резултате и у смањењу незапослености у граду.

Када смо градоначелника упитали шта је најважније да се уради у 2018. години, одговорио је да ће се рад наставити истим темпом, мада се увек залаже за то да се дода убрзање. Каже да је то један од највећих инвестиционих циклуса који се остварује последњих деценија у Новом Саду.

– И за 2018. годину, као у предходних пет, од када сам градоначелник, буyет смо конципирали као развојни и социјално одговоран, добро избалансиран. Очекујем да ћемо остварити све планове без задуживања Града – наводи Вучевић.

– У 2018. години наставићемо да градимо, да унапређујемо привредни и пословни амбијент, да унапређујемо све сегменте живота Новосађана, да се што боље припремимо за Омладинску престоницу Европе 2019. и Европску престоницу културе 2021. као модеран, мултикултуран град, као Српска Атина – закључио је градоначелник Вучевић.  

Е. Марјанов

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести