Вучевић о прислушкивању: Вијајући зеца, истераћемо лисицу

- Немам непосредних сазнања да сам прислушкиван. Видео сам то из медија - прокоментарисао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић за „Дневник” наводе да је некадашњи начелник Полицијске управе Нови Сад Милорад Шушњић, између осталих, прислушкивао и њега.
vucevic2, fifa
Фото: Дневник (В. Фифа)

Наиме, у медијима се претходних дана писало да је Шушњић, претходно смењен, сада и суспендован, те да му је одузета службена лигитимација и оружје, а затим и да је разлог за то формирање одељења у ПУ Нови Сад, које је, између осталог, и незаконито прислушкивало грађане.

- Мислим да се прислушкивање доводи у контекст са прислушкивањем председника, као и оних с којима је он разговарао, па тако и са мном. Тако да немам сазнања да ли су посебно мене прислушкивали. Немам проблем с тим, немам шта да скривам. Мислим да ћемо у овој афери, вијајући зеца, истерати лисицу - закључио је Вучевић.

Да подсетимо, портал „НС уживо” објавио је да је према њиховим изворима из БИА, мета прислушкивања док је Шушњић био на челу новосадске полиције, поред Александра Вучића, био и Милош Вучевић, иначе потпредседник Српске напредне странке. У тексту се наводи да је центар за прислушкивање од 2017. године био на четвртом спрату зграде полиције на Булевару краља Петра Првог, а да су, поред политичара, прислушкивани и бизнисмени, али и полицајци.  

Портал НС уживо је дошао до информација да је из приватног шпијунског центра прислушкиван чак и Милош Вучевић.

Вучевић се на списку за неовлашћено прислушкивање највероватније нашао због важности функције коју обавља у граду, али и блискости са председником Србије и СНС-а Александром Вучићем, који је такође годинама тајно и незаконито прислушкиван.

– Незапамћен је случај да се део полиције одметне и тајно прислушкује председника државе и њему блиске сараднике, попут Вучевића. Видимо да је реч о паралелним структурама моћи, који су с циљем пратили комуникацију највиших функционера. Вероватно су имали план да сазнају све о плановима државе у обрачуну с криминалом. То је познати сценарио по ком је извршен атентант на Ђинђића. Томе мора да се стане на пут, и да се објаве имена свих учесника у овом опасном пројекту – рекао је за портал бивши оперативац БИА, који је желео да остане анониман.

Откривено је да је по налогу Шушњића, после његовог именовања за полицијског начелника у Новом Саду, 2017. године, на четвртом спрату седишта ПУ Нови Сад инсталирана техника за прислушкивање. На истом месту функционисао је неформални центар моћи који је усмеравала Дијана Хркаловић, која је била неформални шеф одметнуте секције криминалистичке полиције у Новом Саду– После најновијег обрта још је јасније зашто је Милорад Шушњић смењен са положаја првог новосадског полицајца, а на његово место доведен нови начелник Слободан Малешић. И зашто је важно да се спроведе детаљна истрага ко је и зашто без дозволе прислушкивао утицајне особе. Коме су информације биле потребне? И за шта? Да ли је неко планирао неки нови 12. март. Неки нови државни удар –  река је за портал извор близак истрази.

Сектор унутрашње контроле спроводи опсежну истрагу

Како преноси НС уживо Сектор Унутрашње контроле спроводи опсежну истрагу о прислушкивању. У склопу те истраге бивши начелник новосадске полиције Шушњић је суспендован, а одузети су му пиштољ и службена легитимација. У време док се Шушњић налазио на челу новосадске полиције, у граду се десио низ кривичних дела која нису расветељена, а тврди се да је по налогу Дијане Хркаловић из новосадске полиције склоњен један број најбољих полицајаца. У круговима упућеним у збивања у новосадској полицији може се чути да су под лупом истражитеља сви полицајаци које је на руководећа места постављала Дијана Хркаловић. Један број њих, како сазнајемо, пристао је да истражитељима да детаљне информације шта се дешавало у Шушњићевом огранку полиције, који је незаконито прислушкивао градоначелника Вучевића и друге грађане.

С. Кр.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести