ВУЧЕВИЋ О СРАМНОЈ РЕЗОЛУЦИЈИ ЕП: Представници опозиције говорили све најгоре о сопственој држави

Крајње забрињавајуће је да су представници опозиције ишли да говоре све најгоре о сопственој држави и сопственим грађанима, рекао је председник СНС Милош Вучевић за "Новости" поводом резолуције Европског парламента о локалним и парламентарним изборима у Србији.
vucevic
Фото: Dnevnik (Radivoj Hadžić)

- Нису они нападали Александра Вучића, ни неку странку, него су праткично оптужили целу Србију. Наравно да је персонификација свега онога што се напада кроз ЕП Александар Вучић јер брани Србију, али нису у питању избори. У питању је наш однос према Косову и Метохији, према Републици Српској, Руској Федерацији... Чињеница је да нисмо увели санкције, да смо једина европска држава која није увела санкције Руској Федерацији. Све је то разлог да се искористи овај тзв. повод и притужба око избора који су максимално били фер и демократски, са највећим бројем посматрача и са најмањим бројем притужби, жалби, приговора. Све странке су имале представнике, од бирачких одбора до РИК. Више међународних институција и организација је учествовало у контроли и надзору спровођења изборног процеса. Владајућа странка скратила је себи мандат на захтев тог дела опозиције и расписала изборе на захтев опозиције која је данас ишла у Стразбур да пљује сопствену државу и грађане, да би нам то данас у Резолуцији ставили на терет. Да смо, не знам шта, недемократски урадили тиме што смо изашли на ванредне изборе. Можете да видите читав низ бесмислених оптужби на рачун наше државе, а истовремено имамо врло важну седницу СБ УН - рекао је он.

Истиче да очекује да ће председник Вучић на најбољи могући начин указати на саве оно што се дешава српском народу на Косову и Метохији, какав терор се спроводи над нашим сународницима.

Новости

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести