Вучевић о заједничким инвестицијама Републике, Покрајине и Новог Сада

Градоначелник Града Новог Сада Милош Вучевић најавио је велике инвестиције у здравствене установама на територији Града.
е
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

Како је навео после четрдесетак година урадиће се комплетна реконструкција Дома здавља на Лиману, Дома здравља на Новом насељу, Интерне клинике и Поликлинике Клиничког центра Војводине, а предстоје и инвестиције у институтима у Сремској Каменици и коначно изградња Б и Ц блока Клиничког центра Војводине. 

О тим великим улагањима су разговарали председник Покрајинске владе Игор Мировић, представници Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић у Покрајинској влади.     

- Још једном смо показали да су Републичка и Покрајинска влада и Град Нови Сад партнери. Немамо сујетних надгорњавања, радимо заједно и  синхронизовано – истакао је за “Дневник” Вучевић. -  Кад крене комплетна адаптација Дома здравља на Лиману, Интерне клинике и Поликлинике и кад буде коначно расписан тендер за изградњу Б и Ц блока Клиничког центра Војводине, биће то инвестициона револуција за град Нови Сад.

Како је невео пројекат је компелтно спреман за адаптацију Дома здравља на Лиману и верује да ће за неколико дана бити потписан уговор, а затим ће бити расписан тендер.

- Увелико смо и у послу пројектовања реконструкције Дома здравља на Новом насељу, али ћемо сачекати да се прво заврши Дом здравља на Лиману како не би отежали примарну здравствену заштиту у граду са затварањем два највећа Дома здравља – навео је Вучевић. .

Са представницима Канцеларије за управљање јавним улагањима  разговарали су о предстојећим инвестицијама у терцијалну задравствену заштиту односно о реконструкцији Интерне клинике и Поликлинике Клиничког центра Војводине и још једној инвестицији у институтима у Сремској Каменици за које Покрајинска влада већ има припремљене пројекте.

- Мировић ми је објаснио да је за Поликлинику који ће бити реновирана после Интерне клинике,  урађен такав пројекат који обезбеђује потпуно другачију унутрашњу организацију. Поликлиника ће добити 1.500 квадрата више, а унутрашња организација ће бити таква да се смање редови и чекања – казао је Вучевић. 

Градоначелник је најавио и прву фазу уређење центра Града Новог Сада. Како је навео за неколико дана ће бити готов финални пројекат за партерно уређење града. Радови ће кренути од Позоришног трга и трга око Успенске цркве.

То ће бити прва фаза уређење града. Желимо да добијемо центар какав Нови Сад заслужује. Са зеленим површинама, местима за бицикле, информационим таблама, и једном посебном линијом која ће означити потез некадашње мале Јвврејске улице. Желимо да направимо један историјски контекст и да уведемо грађане и туристе у причу о Новом Саду односно о том делу града. Уређење центра ћемо наставити са Његошевом улицом, Тргом слободе, Улицом краља Александра и Улицом Модене – навео је Вучевић. 

Е. Марјанов

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести