Вучевић разговарао са представницима локалних самоуправа Рашког округа

КРАЉЕВО: Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић, у оквиру обиласка Рашког управног округа, састао се данас у Краљеву и са представницима локалних самоуправа, саопштило је Министарство одбране.
с
Фото: Министарство одбране Републике Србије

На састанку, о развоју локалних самоуправа и сарадњи са Министарством одбране, Вучевић је разговарао са начелником Рашког управног округа Небојшом Симовићем, градоначелницима Краљева и Новог Пазара, Предрагом Терзићем и Нихатом Бишевцем и председницима општина Рашка и Тутин, Немањом Поповићем и Салихом Хотом.

Министар Вучевић је, после састанка, изразио задовољство због данашњег сусрета са представницима локалне самоуправе и захвалио на гостопримству. Мислим да је било значајно да се сретнемо у Краљеву и да разговарамо, да обилазак војних јединица и дела наменске индустрије у овом делу Србије не буде једина моја активност, већ да се као потпредседник Владе сретнем са људима који воде локалну самоуправу. И сам радећи тај посао претходну деценију знам колико је то изазовно, да не кажем тешко, врло захтевно и готово свакодневно сложено. Многе од њих сам сретао у различитим околностима и био на територијама њихових општина, али овако нисмо се састали до сада и у овом јединственом формату добио сам кључне информације о најактуелнијим стварима на територији све четири општине, односно Рашког управог округа, рекао је министар Вучевић.

Говорећи о значају сусрета, он је рекао да ће те информације са данашњег састанка пренети председници Владе и ресорним министрима.

Нагласио бих да ћемо питање даљег развоја аеродрома „Морава“ који је од интереса и за цивилни сектор, али и за Војску Србије радити заједнички са министарством које ресорно води министар Весић и спреман сам да веома брзо дођем са министром Весићем опет у посету Краљеву, рекао је Вучевић. Он је изразио задовољство због информације коју је добио од градоначелника Новог Пазара о почетку изградње Клиничког центра. То су значајне ствари. Краљево се снажно развија, као и Нови Пазар, било би веома важно да држава Србија додатно још помогне и Тутин и општину Рашка, да и те две општине даље наставе да се развијају и да ухвате овај темпо који држе Краљево и Пазар, који су заиста већ сад импресивни у смислу њихових планова, али и реализације. Честитам им на раду и знам да је то захтеван посао, али знам и да су они достојни тих изазова. Уверио сам се да имају енергију и вољу да се баве тим стварима, истакао је министар.

Влади Србије и држави Србији, указао је Вучевић, од пресудног је значаја да се чувају, негују и унапређују српско-бошњачки односи, односи између свих народа који живе на простору Србије, грађана који живе на територији овог управног округа. За нас нема никакве разлике по вери и нацији. Сви су равноправни и једнаки грађани Србије и то је политика, не само Владе него и Министарства одбране и Војске Србије. И верујем да ћемо чувати наше добре, и верујем сутра још боље односе и бити поносни једни на друге као, не само народи који живе једни поред других, него као народи који живе заједно, који деле исте вредности, који деле исту територију, и рекао бих, исту судбину, поручио је министар Вучевић.

Градоначелник Краљева Предраг Терзић захвалио је министру одбране што је, осим посете Другој бригади Копнене војске и 98. ваздухопловној бригади, присуствовао састанку са представницима локалних самоуправа. Драго ми је што је министар одбране нашао времена да поред разговора са војним органима, проведе и одређено време са цивилним органима власти како бисмо разговарали о најзначајнијим питањима за грађане на територији Рашког управног округа. На данашњем састанку ми смо разговарали о питањима из области сарадње са војним структурама власти на нашој територији, али смо потпредседнику Владе поставили и неколико веома значајних питања која се односе на комуналну опремљеност. Констатовали смо да је у претходном периоду урађено много за житеље свих градова и општина са наше територије, рекао је Терзић. Истакао је значај изградње Моравског коридора и сарадње у развоју инфраструктуре између Министарстава одбране и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у области изградње станова за припаднике снага безбедности. У оквиру данашњег обиласка министар Вучевић положиће венац на спомен обележју погинулим борцима у ратовима од 1991. године до 1999. године у Врњачкој Бањи.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести